5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Susuzluk köyleri boşaltıyor

Atatürk Barajı'na 30 kilometre uzaklıkta olmasına rağmen baraj suyundan yararlanamayan Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde birçok köy şimdiden boşaldı.

İlçeye bağlı Yoğurtçular, Büyük Şevran, Kare gibi köyler tamamen boşalmış durumda. Köylerini boşaltan köylüler, "Bir zamanlar Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin pamuk ambarı olarak bilinen ve 1980'li yıllarda dünya pamuk borsalarında en kaliteli pamuk yetiştirilen yer unvanını alan Suruç'ta halk, yaşanan susuzluk nedeniyle arazilerini satıp başka yerlere göç ediyor. Burada arazilerimiz var ama susuzluk yüzünden kullanamıyoruz. Şimdiden göç etmeye başladık" dedi.

Öte yandan, Suruç Sulama Projesi'nin tamamlanmasıyla birlikte ilçe merkezinin yanı sıra 1 belde, 104 köy ile 234 mezradan oluşan yaklaşık 940 bin dekar arazide sulu tarıma geçileceği ifade ediliyor. Şu anda yöre halkının 50 dolar olan gelir seviyesinin, bölgenin sulu tarıma geçmesiyle 6 kat artarak 300 dolar seviyesine çıkacağı ve elde edilen tarımsal gelirin 120 milyon dolardan 250 milyon dolara yükseleceği belirtiliyor.

.
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2008 Pazar 13:32:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?