5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

ŞUTEM konut fiyatlarına tepkili

Şanlıurfa Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ŞUTEM) Başkanı Hanifi Arıkan, Şanlıurfa'daki konut fiyatlarının İstanbul ile yarıştığını söyledi.

ŞUTEM Başkanı Hanifi Arıkan, düzenlediği basın toplantısında, gayrimenkul sektöründeki yükselişin açık bir şekilde görüldüğünü belirterek, "Şehir merkezinde 1milyon dolara alıcı bulan arsalar konut ürettikten sonra işyerlerini 2-3 milyon dolara satmaktadırlar. Ayrıca temelde 350 milyar ile 400 milyar arasında konut satışları olduğunu görmekteyiz. Şanlıurfa'da yapılan konut üretiminin bu kadar yüksek fiyatlara satılması ve alıcıda bulması belediye tarafından devamlı dile getirilen konut projelerinin uygulanmamasından kaynaklandığını söylemekten çekinmiyoruz. Nitekim konut ihtiyacı gözler önündedir. Çünkü fiyatların bu kadar yüksek olmasının sebebi imar bölgelerinin olmayışı ve düzenli bir proje üretilmemesidir" dedi.

Yakın tarihte yeni imara açılmış olan bölgelerde konut üretimi yerine arsa satışı yapılarak rant sağlanıldığına dikkat çeken Arıkan, "O kadar günyüzüne çıkmıştır ki bu arsa satışlarını artık emlakçılardan alan vatandaşlar bile kendi aralarında arsa satışı yapmaktadır. Müteahhitler, çiftçiler, esnaf ve hatta o kadar ilginçtir ki belediyemiz bile bu sektöre yönelerek imar bölgesinde arsa satışı yapmaktadır. Yüksek rakamlarla sattığı arsalar piyasayı daha da yükseltmiştir" şeklinde konuştu.

Şanlıurfa'nın dağ eteği bölgesinin yaklaşık olarak 2 yılı aşkın bir süredir açılmış olan imar bölgesinin hayata kazandırılması için Şanlıurfa Belediyesi'nin yapmış olduğu 80 bin kişilik konut alanının neden beklemede olduğunu merak ettiklerini kaydeden Arıkan, şunları söyledi:

"Çok uzağa gitmeyelim TOKİ'nin yapacağı 132 konuta yapılan 6 bin 500 kişilik başvurunun Şanlıurfa'daki konut ihtiyacını gözler önüne sermektedir. Bununla beraber nasıl olurda konut ihtiyacı bu kadar bariz bir şekilde ortada iken halen belediyemizin söz vermiş olduğu Yeni Urfa adı altındaki projenin beklemesi ve dağ eteği bölgesinde yeni imara açılan bölgede halen bir alt yapı çalışmasının yapılmaması bu projenin nerede olduğunu sorma ihtiyacını duyuruyor bizlere. Belediyemizin dağ eteği bölgesinde satışa sunduğu arsaların gelirlerinin tek kuruşuna dokunmadan tüm gelirin dağ eteği bölgesinin alt yapısına harcanacağını bizzat açıklayan belediye başkanı şuana kadar bir çalışmanın yapılmamasını nasıl açıklayacaktır. Belediyenin 120 YTL ile 170 YTL arasına değişen fiyat aralığı ile satmış olduğu arsaların şuanda hiçbir alt yapı yapılmadığı ve yatırımcıların giremediği bölgede vatandaşlar zararına arsalarını geri satma durumda kalıyorlar."

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2008 Salı 16:06:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?