5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

ŞUTSO, OSB'de uzlaşma peşinde

GAP'ın merkezi Şanlıurfa'da yatırım yapmak isteyen yaklaşık 800 işadamının arsa problemi ile karşı karşıya kaldığı 2.Organize Sanayi Bölgesi'nde kamulaştırma sorunu yaşanıyor. Arazi sahipleri ile yaşanan kamulaştırma sorununun çözülmesi için Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı (ŞUTSO) ile Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü uzlaşma aradı.

2. OSB'de arazisi olan Koçören Köyü sakinlerinin kamulaştırılacak arazilerine fazla fiyat istemesi üzerine bir süre önce uzlaşma sağlanamayınca konu Şanlıurfa Valiliği tarafından mahkemeye taşınmıştı. Köylülerin 21 parselinin bulunduğu 2. OSB'de bir ay önce Avrupa Birliği fonlarından alınan destekle alt yapı çalışmalarına başlandı, ancak bu kez de kamulaştırma da yaşanan sorunular bir türlü çözüme kavuşturulamadı.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı E. Sabri Ertekin ve OSB Bölge Müdürü Remzi İnalı, 2. OSB'de arazisi olan köylüleri ikna edip fiyat indirimine gitmek için köy muhtarı ve kamulaştırma davasına bakan avukatları ile görüşüp uzlaşma aradı. Şanlıurfa OSB Müdürü Remzi İnalı, Koçören Köyü Muhtarı Mustafa Demir, köylülerin ve Ticaret Sanayi Odası'nın avukatlarının ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin Başkanlığında yaptığı uzlaşma toplantısında yaklaşık 350-400 dönümlük 21 parsel için istenen 2. 700 000 TL üzerinden bir miktar indirim yapılması köylülere önerildi. Makul bir fiyatın Sanayi ve Ticaret Bakanlığından istenmesi durumunda hemen ödemelerin yapılabileceğini Köy Muhtarı Mustafa Demir'e ve köylülerin avukatına aktaran ŞUTSO Başkanı Ertekin "Hepimiz bu memleketin insanlarıyız. Sanayimizin gelişmesi için bu sorunun çözülmesi çok önemli. 2.OSB kurulduğunda işsiz olan yüzlerce Şanlıurfalı buradan ekmek yiyecek. Ailesini geçindirecek. Sizin çocuklarınız da akrabalarınızın çocukları da bu fabrikalarda iş imkanı bulacak. İşsiz gençlerimize iş doğması için siz de cüzi de olsa bir fedakârlıkta bulunun. Gelin uzlaşıp anlaşalım. Hem siz kazanın hem Şanlıurfa kazansın" dedi.

2.OSB'de arazisi bulunan ve kamulaştırma da devletle karşı karşıya gelen Koçören Köyünün Muhtarı Mustafa Demir ile avukatı, kamulaştırma fiyatlarına çeşitli emsaller göstererek indirim yapamayacaklarını yinede 21 parsel sahibi ile yeniden oturup konuşup daha sonra bir bilgi vereceklerini dile getirdi.

 

iha
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 16:06:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?