5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

ŞUTSO sorunları başbakana sundu

Partisinin il kongresine katılmak üzere dün Şanlıurfa'ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Balıklıgöl'de su seviyesinin düşmesi, OSB'lerde yaşanan su sıkıntısı ve geçtiğimiz haftalarda açıkladığı teşvik paketindeki eksikleri içeren bir dosya sunuldu.

Başbakan Erdoğan'a Şanlıurfa Valilik ziyaretinde dosyayı sunan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı E. Sabri Ertekin, Balıklıgöl'ün su seviyesi düştüğü için gölün bulandığını ve balıkların hayatının tehlikeyle düştüğüne dikkat çekti. ŞUTSO Başkanı Ertekin, sunduğu dosyada Balıklıgöl ile ilgili, "Şanlıurfa için çok önemli olan Balıklıgöl'ü kurtarmak için organize sanayinin suyunda kısıtlamaya gitmek zorunda kalınmıştır. Bu durum yaz ayının ilerleyen tarihlerinde daha da tehlikeli olacaktır" ifadelerine yer verdi.

Başbakan Erdoğan'a OSB'lerdeki sus sıkıntısını da hatırlattığı dosyada ŞUTSO Başkanı Ertekin, 2. Organize Sanayi Bölgesinin temelinin altığını ve bir yıl tamamlanacağını dile getirdi. Açıklanan teşvik paketiyle Şanlıurfa'nın cazibe merkezi olacağına anlattığı dosyada ŞUTSO Başkanı Ertekin, "İkinci OSB'mizin su kaynağı yoktur. Bu durum her iki OSB'nin susuz kalmasına neden oluyor. OSB'lerimizin toplam su ihtiyacı 600 litre/sn olup Atatürk Barajı tünellerinin çıkışından OSB'lere direk bir hat çekilmesi kesin çözümdür. Bunun için barajda daha önceden çıkış verilmiştir. Bu işin acilen yapılması hem OSB'lerdeki su sıkıntısını giderecek hem de Balıklıgöl'ün suyundaki kirlilik önlenecektir. Konuyla talimatınızı istirham ediyoruz" dedi.

ŞUTSO Başkanı Ertekin, Karaköprü mevkiinden, Evren Sanayi Sitesine çevre yol bağlantısının bir an önce yapılması gerektiğini hatırlattığı dosyasında, bu yolun olmadığı için TIR'lar ve kamyonların şehir içinde tehlike saçtığının altını çizdi. Bağlantı yolları sorunu çözülmeden kamyonların şehir içine alınmaması durumunda da Evren Sanayi Sitesindeki esnafın iş yapamayacağını dile getiren Ertekin, acilen çevre yollarının bitirilmesini Başbakan Erdoğan'dan istedi.

Geçtiğimiz haftalarda açıklanan teşvik paketi için Başbakan'a teşekkür eden ŞUTSO Başkanı Ertekin hazırlayıp sunduğu dosyasında, "Ancak bu bölgeye nakledilecek eski yatırımlar, açıkladığınız paketten yararlanırken, buradaki önceden yatırım yapanlar yararlanmamaktadır. Bu durum ise haksız rekabete yol açacak, mevcut tesisler kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır. Eski yatırımların da teşvik yasası kapsamına alınması gerekir. Ayrıca yatırım konuları bir iki atıl kapasite olanlar dışında 4'üncü Bölgede serbest bırakılmalıdır. Yoksa açıkladığınız teşviklerden sonra burada LCD televizyon üretmek isteyen bir firmayı kaçıracağız. Önerilen çok kâr etmeyen sektörlerle daha da geri kalacağız. Bu konuyla ilgili talimatınızı istirham ediyoruz" görüşlerine yer verdi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 12:12:59
Güncelleme :15 Haziran 2009 Pazartesi 12:39:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?