5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

SUTSO su parası arıyor

Dünya'nın gözünün üzerinde olduğu ve üç semavi dinin çok önemsediği Şanlıurfa'nın simgesi Balıklıgöl'ün kuruma tehlikesini Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a sunduğu bir dosya duyuran Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı, su sorunu için girişimlerini sürdürüyor.

ŞUTSO, hem Balıklıgöl’ü kurumaktan kurtaracak hem de Organize Sanayi Bölgesi'nin su problemini çözecek olan Atatürk Barajı tünel çıkış ağzından su pompalanması için para anıyor. ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin ve ŞUTSO Başkan Yardımcısı Cem Göncü, Organize Sanayi Bölgesine tünel çıkış ağzından verilecek suyun bir an önce hayata geçirilmesi için çalmadık kapı bırakmıyor.

Geçtiğimiz günlerde Devlet Su İşleri 15.Bölge Müdürlüğünü ziyaret eden ŞUTSO Başkanı Ertekin ve beraberindeki heyet, bu kez de GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil'den destek aradı. GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil'i makamında ziyaret eden ŞUTSO Başkan Ertekin ve yardımcısı Cem Göncü, Balıklıgöl'ün kurumasının da önüne geçecek Fırat'ın suyunun OSB'ye verilmesi projesiyle ilgili çalışmada kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

Projenin hayata geçirilmesi için en az 16 milyon TL kaynağa ihtiyaçları olduğunu GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil'e aktaran ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin, söz konusu paranın bir an önce bulunup çalışmalara başlanması gerektiğini söyledi. GAP İdaresi Başkanlığı bütçesinden her hangi bir destek sağlamalarının imkansız olduğunu ŞUTSO Başkanı Ertekin ve Başkan Yardımcısı Cem Göncüye anlatan GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, DPT ve yatırımlarla ilgili kuruluşlarla devreye girip kaynak bulma konusunda yardımcı olacağını bildirdi.

ŞUTSO Başkanı Ertekin ve Başkan yardımcısı Cem Göncü'nün yanında çeşitli genel müdürleri arayarak Balıklıgöl ve OSB için hayati önem taşıyan proje destek olmaları istedi. Proje için 16 milyon TL'yi bulma konusunda DPT'de ve çeşitli yatırım kuruşlarındaki genel müdürleri arayarak çaba sarf eden GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, ŞUTSO Başkanı Ertekin ve Başkan yardımcısı Cem Göncü'ye söz konusu parayı bulmak için çabasının devam edeceğini aktardı.

iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 14:08:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?