5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

ŞUTSO üyeleri salça fabrikasında

Haftalık fabrika ziyaretleri gerçekleştiren Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) yönetim kurulu üyeleri, ziyaretlerinden birini geçtiğimiz gün KOÇ Grubu'nun Bozova yolunda açtığı Haran Ova Tat Salça Fabrikası'na gerçekleştirdi.

Fabrikada incelemelerde bulunan ŞUTSO yönetim kurulu üyeleri, yatırımcının ve sanayicilerin sorunlarını dinledi. Tat Salça fabrikasında incelemelerde bulunan ŞUTSO Yönetim Kurulu üyeleri TAT Salça'nın Genel Müdürü Güçlü Toker'den fabrika hakkında bilgiler aldılar. İşletmeyi gezen ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin, Meclis Başkanı M.Sait Melik, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Göncü ve Osman Baysal, ŞUTSO yönetim kurulu üyelerinden İbrahim İletmiş, Mehmet Recep Uğur, Ömer Yıldırım ihracat ve yatırım
konularında görüş alış verişinde bulundular.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı E.Sabri Ertekin, işin hem sanayi yönünü hem de tarımsal boyutunu bir arada düşündüklerini, bu anlamada KOÇ gibi önemli bir yatırımcı kuruluşu ziyaret edip tecrübelerinden istifade etmek istediklerini belirtti. Yatırımcıların bölgede her hangi bir sıkıntı yaşamaması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirten ŞUTSO Başkanı Ertekin, yatırımcıya gerekli kolaylıkları sağlayacaklarını aktardı.

TAT Salça'nın kurulması ve şuan ki kapasitesi hakkında ŞUTSO yetkilerine bilgi veren Genel Müdür Güçlü Toker, yatırımcıları yöreye çekme yöntemleri konusunda tecrübelerini aktardı. Yatırımcıya teşvik vermek yerine yatırımcının ham maddesini üreten çiftçiye ürettiği ürüne yönelik teşvikin verilmesi gerektiğini dile getiren Toker, "Biz şimdi gelip buraya salça fabrikasını kurduk. Benim fabrikama domates üretmesi gereken yöre çiftçisi domates üretmezse ben ne yapacağım. O zaman kendi tarlamı alıp, fabrikamın domatesini kendim üretemem gerekecek ki biz de şuan böyle yapıyoruz.

Çünkü yeterli derecede domates üretimi yok. Bana saatte 100 ton domates gelmesi lazım. Böyle bir ihtiyacım var. Çünkü bu yılki ihracat hedefim 30 milyon dolar. Teşvik güzel ama yörede ürün desenine de teşvik verilmeli. Yatırımcı fabrikasını kurmadan önce hammaddesini bulmalı. Ham maddesini bulamazsa neden gelip burada yatırım yapsın ki? 5084 teşvik yasasına göre yatırımcıya bedava arazi verilmesi gerekiyor. Peki, şuana kadar kaç yatırımcı buradan arazi aldı" şeklinde görüşlerini dile getirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2009 Cumartesi 11:36:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?