5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

ŞUTSO'da üyelerine yeni yıl kıyağı

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu, yeni yılda üyelerden aldığı aidat ve hizmet bedellerine zam yapmazken, İplik Laboratuarı'ndaki hizmetlerin ise ücretsiz yapılacağı kararlarını aldı.


2008 yılında yaşanan ekonomik krizi dikkate alan ŞUTSO, üyelerden alınan aidat tutarlarına yeni yılda zam yapılmaması ve İplik Laboratuarı'nda sanayicilerden ücret alınmaması kararını aldı. ŞUTSO Yönetim Kurulu tarafından alınan kararlar gereği, ŞUTSO üyelerinin 2009 yılında verecekleri oda aidatları 2008 yılı ile aynı kalacak. Herhangi bir zammın yapılmadığı aidatların dışında Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan İplik Laboratuarı'ndaki hizmetlerden ise ücret alınmayacak.


Alınan kararları açıklayan ŞUTSO Başkanı İsmail Demirkol, sanayicilerin yaşadığı sıkıntıları göz önüne alarak, sanayicilerin sevineceği kararlar aldıklarını belirtti. Demirkol, "2008 yılının son çeyreğinde sanayicilerimizin yaşadığı sıkıntıları hepimiz bilmekteyiz. Bu sıkıntılar, 2009 yılında da devam edecek gibi görünüyor. Bu düşünceyle, odamız yönetim kurulu 2009 yılında hem odanın verdiği hizmetler karşılığında alınan ücretlere zam yapmamayı hem de aidatlarda 2008 yılı fiyatlarının uygulanmasını görüştük. Bu karar, odamız meclisi tarafından da onandı. Ben bu konuyu değerli üyelerimize duyurmak istiyorum. Oda olarak üyelerimize yaptığımız hizmetler karşılığında aldığımız ücretler aynı kalacaktır. Ücretler 2008 yılı ile aynı kalacaktır ve herhangi bir zam uygulanmayacaktır" dedi.


Oda hizmetleri ve aidatları dışında İplik Laboratuarı'ndaki hizmetler karşılığında da hiçbir ücret alınmayacağı kararını aldıklarını ifade eden Demirkol, "Ayrıca bunun dışında Organize Sanayi Bölgesi'nde İplik Laboratuarı var. Bu laboratuarımız iplik fabrikalarına hizmet veren tesistir. Biz bunu AB fonlarından tesis etmiştik. O laboratuarda verdiğimiz hizmetlerde ise 2009 yılında hiç ücret alınmaması kararlaştırıldı.

Bizim ihracatçılara yardımda bulunmak amacıyla odalar birliğinden ücret karşılığı aldığımız belgelerden dolayı da üyelerimizden bedel alınmayacaktır. Hem belge bedeli hem de oda hizmet bedeli almayacağız. Bunun yanında odamızın salon ücretlerine de herhangi bir zam yapılmadı. Eğitim amaçlı verilen seminer ve panellerde ise yönetim kurulu kararı gereği hiç ücret almıyoruz" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 14:55:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?