5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

ŞUTSO'dan ihracatta danışmanlık

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO), dış pazara çok daha fazla ürün satabilmek için Dış Ticaret Birimi kurdu.

Oda içerisinde İhracatı Geliştirme Komisyonu da oluşturan ŞUTSO, kentin ihracatını artırmak için komisyonunu haftada bir gün toplamaya başladı. ŞUTSO Başkanı E. Sabri Ertekin, ihracatı artırmak için ortaya koyduğu kararlılığı dış ticaret uzmanı ile birlikte bu haftaki toplantıya katılarak gösterdi.

ŞUTSO Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Polat'ın ve yaklaşık 20 üyenin katıldığı İhracatı Geliştirme Komisyonu toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ertekin, oda içerisinde kurdukları Dış Ticaret Biriminin ihracat yapmak isteyen üyelerin ve firmaların emrinde olduğunu dile getirdi.

Ertekin konuşmasını şöyle sürdürdü: “Üyelerimiz yeter ki Şanlıurfa'nın ihracatını artırmak için ellerinden geleni yapsınlar. Bizler de Dış Ticaret Birimi kurarak üyelerimizin ihracatını artırmak ve onlara danışmanlık hizmeti vermek için gayret göstereceğiz. Bu günden itibaren Dış Ticaret Uzmanımız Gazi Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu Kıvanç Terzi görevine başlamıştır. Bundan sonra üyelerimiz, ihracat yapmak isteyen firmalarımız bu birimi iyi değerlendirmelidir. İhracattaki payımızı biz de Gaziantep gibi artırmak istiyorsak karamsarlıktan kurtulmalıyız. Şanlıurfa'nın potansiyeli olmasına rağmen Gaziantep bizden 40 kat daha fazla ihracat yapıyor. Yanı başımızdaki bir il bu kadar ihracat yapıyorsa biz neden yapmayalım. Bunun için herkesin kafa yorması lazım. Araştırma yapması lazım.“

İhracatı Geliştirme Komisyonu üyeleri de, Şanlıurfa'nın ihracatını artırmak için toplantıda çeşitli görüş ve önerilerde bulundular. İstanbul Sanayi Odasında yönetim kurulu üyesi olan Şanlıurfalı işadamı Fevzi Yeşilçimen, Şanlıurfa'ya hizmet için elinden gelen gayreti göstereceğini ihracatta bürokrasi anlamında Ankara ve İstanbul'da çözülmesi gereken sorunların çözümünde çaba sarf edeceğini belirtti. ”Şanlıurfa'ya hizmet etmek için burada bulunuyorum” diyen Yeşilçimen Şanlıurfa'da ihracat yapmak için her şeyin mevcut olduğunu tıpkı yağ, şeker, un meselesinde olduğu gibi helva yapılması konusunda sıkıntıların bulunduğuna dikkat çekti.

iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 11:03:47
Güncelleme :25 Haziran 2009 Perşembe 11:11:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?