5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

'Suyunu boşa harcama kampanyası'

TEMA Vakfı, evlerdeki gereksiz su tüketiminin önlenmesi için bireysel çabaların ne kadar büyük fark yaratacağına dikkat çekmek ve kamuoyunu bilinçlendirmek amacıyla ‘suyunu boşa harcama’ kampanyası başlattı. 

Bilim adamları, küresel ısınmanın son 50 yılda insan eliyle arttığını ve asırlarca süreceğini resmen ilan ettiğine dikkat çeken TEMA Vakfı Şanlıurfa İl başkanı İlhami Günbeği, Türkiye'nin küresel ısınmanın etkilerini en şiddetli yaşayacak ülkeler arasında ve bu etkilerin en önemlilerinden biri de kuraklık olduğunu söyledi. 

TEMA İl Başkanı İlhami Günbeği, "Bilim adamları, küresel ısınmanın son 50 yılda insan eliyle arttığını ve asırlarca süreceğini resmen ilan ettiler. Yapılan araştırmalara göre Türkiye, küresel ısınmanın etkilerini en şiddetli yaşayacak ülkeler arasında olup; bu etkilerin en önemlilerinden biri de kuraklıktır. Bu nedenle hepimizin bireysel olarak bazı çabalar göstermesi gerekiyor. Bu çabalardan bir tanesi de suyun az tüketimi ve korunmasıdır. Ülkemizde suyun önemli bir bölümü evlerde kullanılıyor. Örneğin;4 kişilik bir aile, yılda 140 ton su kurtarabilir. TEMA Vakfı olarak evlerdeki gereksiz su tüketiminin önlenmesi için bireysel çabaların ne kadar büyük fark yaratacağını kamuoyuna anlatmak üzere 'Suyunu Boşa Harcama' Kampanyası başlatıyoruz. Kampanyamız ulusal kanallarda yayınlanacak bilgilendirme filmi, gazete ilanları ve el broşürleri ile desteklenecek. Bu amaçla Tüm Şanlıurfalı hemşehrilerimizin kampanyamıza destek verip evlerdeki su tüketimini asgari seviyeye indireceğini ümit ediyoruz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2007 Cuma 12:49:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?