5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

SYDV'nin yardımları sürüyor

KAYMAKAM BALCI 30 ENGELLİ VATANDAŞA TEKERLEKLİ SANDALYE DAĞITTI

Şanlıurfa'nın Birecik Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı'nın 57 bin TL'lik projesi kapsamında maddi durumu yetersiz 30 yürüme engelli vatandaşa tekerlekli sandalye, 20 işitme engelli vatandaşa ise işitme cihazı alındı.

Birecek Kaymakamlığı'nda yapılan teslim törenine Birecik Kaymakamı Ozan Balcı, Birecik Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Süheyla Özdelmir, İlçe Sağlık Grup Başkanı Mehmet Nur Güngören, daire amirleri, çok sayıda engelli ve engelli yakını katıldı.

Törende konuşan İlçe Kaymakamı Ozan Balcı, engelli vatandaşların bakım ve rehabilitasyonunun en iyi şekilde sürdürülmesi için ilçede "Özürlü Bakım Heyeti" kurulduğunu ve bu heyet tarafından engellilerin sağlık hizmetlerine en iyi şekilde ulaşabilmeleri, toplumsal yaşama aktif olarak katılmalarına yönelik çalışmaların devam ettirileceğini söyledi.

Kaymakam Balcı, bu proje kapsamında daha önce de engelli vatandaşların İlçe Sağlık Grup Başkanlığı'na bağlı sağlık ekipleri tarafından evlerinde sağlık hizmeti aldıklarını ve gıda paketi ile çeşitli sağlık ürünlerinin kendilerine temin edildiğini belirterek, "2009 yılında kabul edilen 90 bin TL'lik SODES projesi 'Engelim Engel Tanımaz' ile önümüzdeki günlerde ilçemizde yaşayan 50 ortopedik engelliye, 25 işitme engelliye ve 25 görme engelliye ilçemiz Sağlık Grup Başkanlığı'nca evlerinde sağlık hizmeti verilmeye başlayacak. Tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Birecik Kaymakamlığı'nın kapıları sizlere her zaman açıktır. Tüm engelli vatandaşlarımıza destek vermeye hazırız" dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri engelli vatandaşların tekerlikli sandalye ve işitme cihazlarını takdim etti.

KAYMAKAM BALCI 30 ENGELLİ VATANDAŞA TEKERLEKLİ SANDALYE DAĞITTI
KAYMAKAM BALCI 30 ENGELLİ VATANDAŞA TEKERLEKLİ SANDALYE DAĞITTI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2009 Salı 13:05:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?