5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Tabip odası doktor saldırısını kınadı

Şanlıurfa Tabip Odası tarafından önceki gün sağlık ocağında bir bayan doktora hasta tarafından yapılan saldırı kınandı.

Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Şahin Aksoy tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Bugün odamıza ulaşan bilgiye göre 17.11.2008 tarihinde Şanlıurfa Merkezinde bulunan Beykapısı Sağlık Ocağı'nda bir doktor, muayene sırasını beklemeyi reddeden bir hasta tarafından saldırıya uğramıştır. İki ay önce göreve başlayan doktor Venhar Onat'a karnına aldığı tekme darbeleri sonucunda 20 gün rapor verilmiş ve iç kanama endişesiyle hastaneye yatırılmıştır. Gencecik bir bayan doktora yapılan bu saldırıyı, Şanlıurfa Tabip Odası olarak nefretle kınıyoruz" denildi.
Aksoy, açıklamasında son bir ay içerisinde ikinci bayan doktorun hastaları tarafından saldırıya uğrayıp hastanelik edilmesinin anlaşılır ve kabul edilemez olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Her iki olayda da saldırganların erkek olması ve her ikisinin de gücünü çevresinden ve bir aşiretten alıyor olması son derece düşündürücüdür. Şanlıurfa gibi örf ve adetlerine bağlılığı ile bilinen, düşmanının kadınına bile el kaldırmayı ayıp sayan bir şehirde arka arkaya tekrar eden bu olaylar Şanlıurfa halkı için de bir utanç vesilesidir. Daha önceki doktor Sultan Kara olayı sonrası yaptığımız açıklamada da ifade ettiğimiz gibi bu tür olayların şehrimizde ve bütün ülkede son zamanlarda artış göstermesinin önemli sebepleri arasında hükümetin hekimi hasta karşısında zayıf düşüren sağlık politikaları bulunmaktadır. Oda olarak doktor Kara ve doktor Onat'ın başına gelen elim olayların takipçisiyiz. Merkezi idareyi ve yerel makamları da olayların takipçisi olmaya davet ediyoruz. Hukuk devletlerinin bekası ancak adaletin yerini bulması ile mümkündür. Bu olaylarda da adalet ancak faillerin hak ettikleri cezayı alması ile mümkün olacaktır. Ümit etmekteyiz ki, gün ortasında, devletin sağlık ocağında görevi başındaki bir genç doktor hanıma saldıran ve hastanelik eden kişilerin çevresi ne kadar geniş, aşireti ne kadar güçlü olsa da hak ettiği şekilde cezalandırılacaktır. Aksi takdirde, bu genç doktorların moraran alınlarından, tekmelenen karınlarında ve akan gözyaşlarından herkes payına düşen sorumluluğu üstlenecektir"

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 17:24:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?