5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Tahılalan köyü üst geçit istiyor

Şanlıurfa'nın Harran ilçesine bağlı Tahılalan köyü sakinleri, çocuklarının yolun karşı yakasında yapılan yeni okula güvenli geçiş yapmaları için üst geçit yapılmasını istedi.

Köyün önünden geçen karayolunun çok işlek olduğu, bu yolun aynı zamanda Harran'a giden bir turizm yolu olduğu münasebetiyle okul ve köy arasına üst geçit yapılması konusunda yetkililerden duyarlılık beklediklerini belirten köylüler, istenmeyen durumların olmaması ve kimsenin acı yaşamaması için bu güzergaha üst geçit mutlaka yapılması gerektiğini belirtti.

Tahılalan köyü sakinlerinden ve trafik kazası mağdurlarından öğrenci velisi İsmail Alsa, şunları söyledi: "Öğrencilerimizin can güvenliği için bu güzergaha mutlaka üst geçit yapılmalı. Köylüler olarak köyümüze okul yapıldığından dolayı hepimiz sevinçliyiz. Çocuklarımız için aydınlıktır. Ancak bir takım eksiklikler var. Köyümüze bir alt geçit ya da üst geçit yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bunu devlet büyüklerimizden istiyoruz. Zaten şu an yol çalışmaları yapılmaktadır. Üst geçidi bu vesileyle yaparlarsa çok iyi olur. Ancak yeni okul, köyün karşı tarafına yanı yolun karşı yakasına yapıldı. Öğrencilerimiz okula gitmek için geçişlerde karayolunu kullanarak karşıya geçecektir bu bizleri ciddi anlamda endişelendirmektedir."

Öğrencilerin güvenli bir şekilde eğitim ve öğretimlerine devam etmeleri için bu güzergaha mutlaka üst geçit yapılması gerektiğini belirten İsmail Alsa, sözlerine şöyle devam etti: "Bir öğrenci velisi olarak ben çok endişeliyim. Bir oğlumu bu yolda trafik kazası sonunda kaybettim. Araç şoförü çocuğuma çarpıp kaçmış. Çocuğum faili meçhul bir kazaya gitti. Halen kimin vurduğunu bilmiyoruz. Başkasının yüreğinin yanmaması için ve daha büyük acılar yaşanmaması için köyümüze bir üst geçit yapılmasını bekliyoruz."

Harran Eğitim-Bir-Sen Temsilcisi Mahmut Işık ise yaptığı açıklamada, "Tahılalan köyüne yeni bir okul yapılması biz eğitim camiasını sevindirmiştir. Ancak yapılan yeni okulun yolun karşı yakasında olması köylüyü ve bizi endişelendirmektedir. Eğitim ve öğretimin güvenli yapılabilmesi için bu köyümüze mutlaka bir üst geçit yapılmalıdır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2009 Pazar 12:12:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?