2
Mayıs
2024
Perşembe
ŞANLIURFA

Tanker sürücüleri tedirgin

Şanlıurfa’nın Kural Köyü’nde nakliyecilikle uğraşan yaklaşık 400 sürücü, Irak’ta yaşananlardan dolayı endişeli. Son 20 gün içinde Irak’ta, Kural Köyü’nden 3 kişinin öldürüldüğünü belirten şoförler, gerek Türk hükümetinin, gerekse ABD’nin bölgede güvenliği bir daha gözden geçirmesini istiyorlar.

Nakliyecilik ve tanker şoförlüğüyle gelirlerini sağlayan Şanlıurfa’nın Birecik İlçesi’ne bağlı Kural Köyü’nden, 20 gün içinde 3 şoför Irak’ta hayatını kaybetti. Irak’ın Musul kentindeki Beyci’de bulunan ABD üssüne yakıt götürürken Mehmet Arar ve Abdulhekim Çepik’in öldürülmesinden sonra, önceki gün de yine aynı köylü İkram Çelik direnişçilerin saldırısında hayatını kaybetti. Kural Köyü doğumlu olan İkram Çelik, ailesinin bulunduğu Gaziantep’in Nizip İlçesi’nde toprağa verilirken, saldırı sonrası cesedi kaybolan Abdulhekim Çepik’in cenazesi de getirilerek köyünde defnedildi.

Yaklaşık 20 gün önce uğradıkları saldırı sonucu hayatını kaybeden kardeşi Abdulhekim Çepik’in cenazesini Iraklılar’ın yardımıyla ancak alabildiklerini söyleyen ağabeyi Müslüm Çepik, kaybolduğu açıklanan cesedin Musul’daki hastanenin morgundan çıktığını anlattı.
Irak’ta direnişçilerin saldırısı sonucu hayatını kaybeden Abdulhekim Çepik’in eşi Emine Çepik’in ağıt yakarak köy meydanında gezmesi, herkesi duygulandırdı. Kucağında çocuğuyla birlikte ağıtlar yakarak dolaşan genç kadını, yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

Nakliyecilikle uğraşan ve yıllardan beri Irak’a sefer yapan Kural köylü şoförler ise son aylarda yaşananlardan hayli endişeli. ABD askerlerinin bölgede kendilerinin güvenliğini yeterince sağlayamadığından şikayetçi olan sürücüler, Türk hükümetinin devreye girmesini istiyorlar. Irak’a yaptığı son seferinde uğradığı saldırı sonucu aracının isabet aldığını, ancak büyük bir şans eseri bölgeden kaçabildiğini anlatan Abdullah Arar, "ABD askerleri en küçük mermi sesinde hemen kayboluyorlar. Güvenliğimizi sağlayacak olan ABD askerlerinin kaçması, bizleri zor durumda bırakıyor" dedi.

Bayram sebebiyle köylerinde bir süre dinlenen sürücülerden İzzet Boztekin, Irak’ta şu anda kendi köylerinden olan yaklaşık 100 tanker sürücüsünün bulunduğunu, şimdiye kadar 3 kurban verdiklerini söyledi. Sürücüler İzzet Boztekin ve Abdullah Arar, Irak’ta güvenliğin artık sağlanamadığını belirterek, Türk ve ABD’li yetkililerin bu konuya bir çözüm bulmasını istediler.

ş.urfa
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2004 Cumartesi 11:42:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?