4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Tapulaştırma gerginliği

AKÇAKALE'DE ARAZİ ANLAŞMAZLIĞI GERGİNLİĞİ

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine bağlı Gözdeğmez köyündeki arazilerde yapılan tapulaştırma yüzünden köyde gerginlik başladı.

Gözdeğmez köyünde 2004 yılında yapılan tapulaştırma sonrası köyde bulunan köylüler tarlaları kullanmaya başladı.

Köyde aynı aşirete mensup Tok ve Tur ailesi arazilerin yeniden tapulaştırılması gerektiği belirtmeleri ile iki aile arasında husumet başladı. Tur ailesi de gerekli merciler ile temasa geçerek işlek ve sulu yerleri kendilerine, kıraç yerleri ise Tok ailesine düşecek şekilde arazilerde düzenlemesi yaptığı iddia edilince iki aile arasında anlaşmazlık başladı. Gözdeğmez köyü sakinleri, arazi sorununun her iki taraflar arasında usulüne uygun şekilde yapılmadığı takdirde köyde çok ciddi ve kötü sonuçlar yaşanabileceğini ifade ettiler.

Gözdeğmez köyü sakinlerinden Hasan Tok, "Bizler köyde yapılan tapulaştırmadan dolayı mağduruz. Yetkililerin bu mağduriyetimizi gidermesini istiyoruz. Eğer bu mağduriyet giderilmezse köyde çök büyük olaylar olacak. Bu sorun büyümeden yetkililerin ilgilenmesini istiyoruz. Gözdeğmez köyü çiftçileri şu anda çok gergindir. Bu köyde büyük olaylar olacaktır. Çünkü elimizdeki iyi tarlalarımızı alıp bizlere kıraç ve kötü tarlalar verdiler. Çiftçiler mağdurdur. 70-80 yıldır elimizde olan tapulu tarlalarımız elimizden alınıp kıraç tarlalar verilmiştir. Eğer bu olaya el konmazsa olaylar olacaktır. Yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.

Tapulaştırmadan başka bir mağdur olan Ahmet Acar ise, "2004 yılından beri burada tapulaştırma olmuştur. 80 yıldır elimizde bulunan tarlalarımızı usulsüz yönden elimizden almışlardır. Bizim eski muhtarımız Mustafa Tur, yetkililerden görüşmüş. Artık nasıl yapılmış ise bilmiyoruz, tarlalarımız elimizden alınmıştır. Kötü tarlaları bize verilmiş. 2004 yılından beri köylü bir biri ile mahkemelik olmuş durumda. Artık birbirimizle kavgalı duruma geldik. Şu anda köy patlamaya hazır bir bomba gibi. Tarlaların yeni sınırlarını belirlemek için asker de geldi. Yetkililerin, bu sorunun bir an önce el atmasını istiyoruz" diye konuştu.

Gözdeğmez köyü çiftçilerinden Vahit Tok da, "Köyde yapılan tapulaştırmadan dolayı elimde bulunan arazim 95 dönümdür. Yapılan tapulaştırma sonucu arazim 55 dönüme düşmüştür. Şuan 40 dönümüm kayıp buharlaştı. Mustafa Tur ve Yasin Tur tarlamı elimden aldı. Ayrıca tarlamın endeksi onlarınkinden daha kötüdür. Şu anda benden 40 dönüm kesildi. Yetkililere sesleniyorum bu sorunumuzu çözsünler" şeklinde konuştu.

AKÇAKALE'DE ARAZİ ANLAŞMAZLIĞI GERGİNLİĞİ
AKÇAKALE'DE ARAZİ ANLAŞMAZLIĞI GERGİNLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2010 Perşembe 10:12:01
Güncelleme :7 Ocak 2010 Perşembe 11:06:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?