3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Tarih gün yüzüne çıkıyor

Şanlıurfa Belediyesi tarafından, kentin tarihi dokusunun korunması amacıyla "Eski Urfa" olarak adlandırılan Halepli Bahçe ve Tılfındır Mahallesi'nde başlatılan Kızılkoyun Projesi ile, tarih gün yüzüne çıkıyor. 

Şanlıurfa Belediyesi tarafından başlatılan Kızılkoyun Projesi kapsamında yaklaşık 400 ev yıkılırken, yıkılan evlerin altından büyüklü küçüklü toplam 59 tarihi mağara gün yüzüne çıktı. Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın "Beni en çok heyecanlandıran proje" dediği Kızılkoyun Projesi'nin tamamlanmasıyla birlikte, Şanlıurfa turizminde yeni bir dönemin başlaması bekleniyor. "Peygamberler Şehri" olarak inanç turizminde turistlerin yoğun ilgisini çeken Şanlıurfa, mağaraları ile de turist çekmeyi amaçlıyor.

Duvarlarında bazı hayvan figürlerine rastlanan ve Roma döneminden kaldığı tahmin edilen mağaralara zarar gelmesini önlemek amacıyla, mağaralar özel güvenlik görevlileri tarafından korunuyor. Etrafındaki yapılardan arındırılan mağaralar için Şanlıurfa Belediyesi tarafından proje hazırlanıyor. Proje kapsamında mağaralarda butik otel, kafe ve restoranlar kurulması bekleniyor. -  

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2013 Perşembe 11:43:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?