8
Mayıs
2024
Çarşamba
ŞANLIURFA

Tarihi mağaralar turizme açılıyor

Şanlıurfa’da hayvan barınağı olarak kullanılan tarihi mağaralar, restore edilerek turizme açılıyor. 

Kentte bulunan iki mağara kafeteryaya dönüştürülürken, restore edilmeyi bekleyen 341 mağara daha bulunuyor.

Hayvan barınağı olarak kullanılan Balıklıgöl ve Topdağı mevkiindeki mağaraların, turizme kazandırılması amacıyla hayata geçirilen “Mağara Turizmi Projesi” kapsamında, iki mağara restore edildi.

Belediye tarafından yürütülen proje kapsamında restore edilen mağaralar, kafeteryaya dönüştürüldü. Mağaralar, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.

Turizme kazandırılan ilk mağaranın işletmecisi Mehmet Çiftçi, “Mağara Urfa kültürüne uzak değil. Bu kültürü turizmin hizmetine açmak ve insanlara mağara hizmet vermek güzel “dedi.

Kentte hala hayvancılık yapılan ve restore edilmeyi bekleyen 341 mağara bulunuyor. Belediye Başkanı Ahmet Fakıbaba, kent merkezinde bulunan 341 mağarayı da turizme açmayı planladıklarını belirterek, “İlk olarak turizmin hizmetine açılan mağaralar ilgi odağı oldu. Diğerleri için de çalışıyoruz” diye konuştu.

Kışın sıcak, yazın serin olma özelliğine sahip olan mağaralar, kentin kültüründen önemli yere sahip olan sıra gecelerine de yıllar önce ev sahipliği yapıyordu.
NTVMSNBC
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2006 Cuma 13:31:18
Güncelleme :25 Ağustos 2006 Cuma 13:36:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?