5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Tarım işçileri için sağlık otobüsü alındı

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Hasan Demir, 150 bin tarım işçisi için 3 adet mobil sağlık otobüsü tahsis edildiğini belirterek, eylül ayı içerisinde ise 75 pratisyen, 31 uzman olmak üzere toplam 106 doktorun atandığını söyledi.

Şanlıurfa Gazeteciler Birliği tarafından her hafta düzenlenen kurumlar arası istişare toplantısına katılan İl Sağlık Müdürü Hasan Demir, önemli açıklamalarda bulundu. Şanlıurfa'da sağlık sorununun yavaş yavaş ortadan kalktığını kaydeden Demir, sağlık alanında 2009 yılında daha büyük bir mesafe alınacağını söyledi. İl Sağlık Müdürü Hasan Demir, "Bölgenin durumu malum. Yaklaşık 150 bin tarım işçisi bulunmaktadır. Tarlalarda çalışan bu işçilerimize sağlık hizmeti götürebilmek için 3 adet gezici mobil sağlık otobüsü alındı. Bunlar kasım veya aralık ayında Şanlıurfa'ya getiriliyor. Bu araçlarla sağlık uzmanlarımız tarla tarla dolaşıp, gerekli sağlık hizmetini verecektir. Sağlığı vatandaşlarımızın ayağına kadar götüreceğiz. Kırsal alanda olan bütün köyler dolaşılacak. Yaz aylarında da tarım işçileri için hizmet verilecek. Eğer tarlalarda ağır hasta varsa onları da ambulanslarla merkeze taşınacak" dedi.


Sağlık alanında büyük gelişmelerin yaşandığı Şanlıurfa'da, TOKİ tarafından iki adet hastane yapılacağını kaydeden Demir, Viranşehir ve Suruç ilçelerine 200 yataklı Devlet hastanelerinin TOKİ tarafından yapılacağı müjdesini verdi.

SAĞLIK OCAKLARINA İLGİ ARTIYOR

Şanlıurfa'da sağlık ocaklarına her geçen gün ilginin fazla olduğunu, kırsal alanlardaki sağlık ocağı ile sağlık evlerine gerekli personel atamasının yapıldığına dikkat çeken Demir, "Sağlık Ocağı'na ilgi Türkiye genelinde yüzde 10'u geçmiyor. Oysa bu rakam Şanlıurfa'da daha fazladır. Nüfusu 750 olan köylerde sağlık evi açılıyor ve personel atanıyor. Şu an için Şanlıurfa'da sağlık ocakları için personel sıkıntımız yok. Sağlık ocaklarında teknik anlamda da güçleniyoruz. Sağlık ocaklarında alınan kanlar hastane merkezine götürülerek orada yapılıyordu. Şimdi bu ocaklarımıza Laboratuar kuracağız. 112 konusunda çok iyi bir yerdeyiz. 23 istasyonumuz var. 112 araçlarımız uydu sistemi ile takip ediliyor. Bunların hızı, bulunduğu yer tamamen uydudan takip ediliyor. Birçok olaya polisten önce gidiyoruz. Polis gelemediği için bazen hastaya müdahale şansımız olmuyor, beklemek zorunda kalıyoruz" diye konuştu.

Şanlıurfa'da 400 yataklı Kadın ve Doğum Hastanesi yapılacağını kaydeden İl Sağlık Müdürü Hasan Demir, Şanlıurfa'da büyük bir sorunu da aşmış olacaklarını belirtti. Yılan ve akrep sokmalarının yoğun olduğu bölgelerden birisi olan Şanlıurfa'da gerekli yılan ve akrep serumunun hemen hemen bütün hastanelerde ve sağlık ocaklarında mevcut olduğunu söyleyen Demir, "Akrep ve yılan sokmalarına karşı bütün hastanelerimizde serum mevcuttur. Serum konusunda bir sorun yok. Zaten bu serumu bakanlık üretiyor. Hatta serumlar bozulmasın diye her hastanenin ve hatta sağlık ocağına bile jeneratör takıldı. Çünkü serumların belli bir ısıda tutulması gerekiyor. Bunun için elektrik kesintilerine karşı jeneratör alındı, hatta klimalar bile takıldı. Şu anda Şanlıurfa'da klimasız hiç bir sağlık ocağız kalmamıştır" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 11:55:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?