3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Tarım işçileri kaza yaptı: 2 ölü

TARIM İŞÇİLERİNİ TAŞIYAN MİNİBÜS KAZA YAPTI: 2 ÖLÜ, 4 YARALI

Tarım işçiliği yapan aile Adana'dan Siirt'e giderken, araçları Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunda kaza yaptı. Minibüs içerisinde bulunan 2 kişi ölürken, 4 kişi de yaralandı. Araçta bulunan karpuzlar yola saçılarak, karayolu adeta karpuz tarlasına döndü. 112 ekipleri yaralı olan bir kişiyi hayata döndürmek için uzun süre çaba sarf etti.

Edinilen bilgiye göre, Adana'da tarım işçiliği yapan aile, Ahmet Çilli yönetimindeki 56 M 0019 plakalı minibüs ile Siirt'e dönerken, bugün saat 24.00 sıralarında Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunun 40 kilometresinde Hilvan ilçe yakınlarında sürücüsünün direksiyon hakimiyetinin kaybetmesi sonucu takla attı.

Kazada, araçta bulunan Ömer Özdayı olay yerinde hayatını kaybetti. 112 ekipleri yaralı olan Elif Özdayı'yı hayata döndürmek için uzun süre çaba gösterdi. 112 ekiplerinin çabaları Elif Özdayı'yı hayata döndüremedi. Araçta bulunan Ali Özdayı, Mahmut Özdayı, Gülsüm Özdayı ve şoför Ahmet Çilli yaralandı. Yaralılar olay yerine gönderilen 4 adet ambulansla Şanlıurfa'daki Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Balıklıgöl Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Araçta bulunan Mehmet ile Aysel Çilli kazadan yara almadan kurtuldu. Aracın içerisinde bulunan karpuzlar ise yola saçıldı. Karayolu adeta karpuz tarlasına döndü. Ölen iki kişinin cenazesi ise Hilvan İlçe Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Kazadan şans eseri kurtulan Aysel ile Mehmet Çilli olay yerinde ağıtlar yaktı. Cenazelerin başında ağıtlar yakan Çilli ailesi, telefonla olayı yakınlarına bildirdi. Kaza sonrası Şanlıurfa-Diyarbakır karayolu bir süre trafiğe kapatıldı. Karayolu daha sonra jandarma ve polislerin girişimi sonucu yol tekrar trafiğe açıldı.

Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2010 Çarşamba 09:25:04
Güncelleme :9 Haziran 2010 Çarşamba 13:40:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Cüneyt Ünal IP: 85.96.190.xxx Tarih : 11.06.2010 18:51:20

Ne Tarım İşçisi Ne Saçmalığı Bir Haberi Yayınlamadan Önce İyice Araştırın .. .Hasta Anneleri İçin Hellaleşmeye Siirte Gidiyorlardı...