5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Tarım işçilerine sel ve sağlık eğitimi

HARRANLI TARIM İŞÇİLERİNE SEL VE SAĞLIK EĞİTİMİ

GAPSEL Hibe Programı kapsamındaki "Sel Gibi Sağlık Projesi" Şanlıurfa'da sürdürülüyor. Projenin il merkezindeki alan eğitimlerinin tamamlanmasından sonra ilçe eğitimleri etabına geçildi. Proje ekibi tarafından ilçelerden ilk olarak Harran'da 100 tarım işçisi aile sel ve sağlık konusunda bilinçlendirildi.

Harran Kaymakamlığı’nın desteğiyle gerçekleştirilen bilinçlendirme eğitimleri, İlçe Halk Eğitim Merkezi'nin Çok Amaçlı Salonu'nda yapıldı. Eğitimlere katılan 100 tarım işçisi aileye selden ve bulaşıcı hastalıklara karşı korunma, kişisel hijyen, beslenme ve ilk yardım konularında bilgiler verildi. Katılımcılara uzmanlar tarafından eğitimler Power-Point sunumları eşliğinde ve maketler üzerinde uygulamalı olarak aktarıldı.

Eğitimler sonrasında ise tarım işçisi ailelere ilk yardım setleri, hijyen paketleri, eğitim setleri ve şapka gibi destekleyici materyaller dağıtıldı. Harran'da alan eğitimi çalışmalarına Şanlıurfa İl Sağlık Müdür Yardımcısı Sait Koyuncu, Toplumsal İnisiyatifi Oluşturma Derneği Başkanı Nezahat Yıldırım, Proje Koordinatörü Bülent Okudan ve Proje Eğitim ekipleri katıldılar.

Alan eğitimlerinin Viranşehir ve Ceylanpınar ilçelerinde sürdürüleceğini belirten Proje Koordinatörü Bülent Okudan, hedeflerinin bin aileye ulaşmak olduğunu söyledi. Okudan, "AB destekli projemiz Merkezi Finans ve İhale Biriminin finansı, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Koordinatörlüğünde, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü liderliğinde Toplumsal İnisiyatifi Oluşturma Derneğimiz tarafından yürütülmektedir. Projenin amacı son yıllarda bölgemizde sıklıkla görülen sel afetleri konusunda yöremizdeki tarım İşçilerinin başta sağlık, ilk yardım ve hijyen konularında bilinçlenmesine katkı sağlamak. Şu ana kadar projemizde ki hedef kitlenin yüzde altmışına ulaştık. Bundan sonra ki alan eğitimi çalışmalarını Viranşehir ve Ceylanpınar bölgelerinde sürdüreceğiz. Bu iki bölgede toplam 400 tarım işçisi aileyi bilinçlendirmeye çalışacağız. Bu arada tamamladığımız Harran ilçemizdeki çalışmalarımız sırasında yerel yöneticilerimizin büyük desteğini gördük. Ben bu sebeple Harran Kaymakamımız Serkan Keçeli'ye, Şanlıurfa Milletvekilimiz Çağla Aktemur Özyavuz'a, Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz'a, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tahir Erdoğan'a sonsuz teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

HARRANLI TARIM İŞÇİLERİNE SEL VE SAĞLIK EĞİTİMİ
HARRANLI TARIM İŞÇİLERİNE SEL VE SAĞLIK EĞİTİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2009 Salı 15:45:03
Güncelleme :27 Ekim 2009 Salı 16:13:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?