30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

Tarımın minik neferleri için 'kurultay' çağrısı

Eğitim-Sen Şanlıurfa Şubesi Genel Sekreteri Şeyhmus Çakırtaş, tarım işçisi çocukların durumlarının ele alınması için kurultay yapılmasını istedi. Konu ile ilgili açıklama yapan Şeyhmus Çakırtaş, her yıl Şanlıurfa’dan yüzlerce çocuğun aileleriyle birlikte tarım işçisi olarak Çukurova, Karadeniz, Ege ve Akdeniz’e gittiği için eğitim ve öğretimden uzaklaştıklarını söyledi.

Konunun toplumsal bir sorun olduğunu vurgulayan Çakırtaş, "Bu çocukların eğitim ve öğretimden uzaklaşması sadece ailelerin sorunu değildir. Bu sorun toplumsal bir sorundur, çözümü de toplumsal olacaktır. Beylik laflar yerine bakanlığa şu öneriyi getiriyoruz. Her şeyden önce bu sorunu çözme iradesini ortaya koyarak, tarım işçisi çocukların sorunlarını irdeleyen bir kurultay düzenlemek istiyoruz. Bu kurultayın ev sahipliğini seve seve yaparız" dedi.

Kurultaya Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in de katılmasını isteyen Çakırtaş, "Sayın bakandan da ön yargılarını kırıp, bu sorunu en yakıcı şekilde yaşayan bizlerle, tarım işçisi ailelerle aynı toplantıyı paylaşmasını istiyoruz. Amaç çözümse tarafların iradelerinin somutlaştığı demokratik kurullar yol gösterici olacaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2005 Salı 11:16:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?