4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Tarla sezonu başladı

URFALI ÇİFTÇİ TARLAYA İNDİ

GAP'ta baharın gelişiyle birlikte kolları sıvayan çiftçiler tarla, bağ ve bahçelerinde ürünlerin ekimi dikimi, bakımı için hummalı bir çalışma içersine girdiler. Doğal koşullarda organik ürünler yetiştiren köylü kadınlar, kendi eliyle yetiştirecekleri sebzelerin ekimi için sabahın erken saatlerinde tarlada çalışmaya başladı.

Geçiminin büyük bir kısmı tarıma dayalı olan Şanlıurfa'nın bereketli ovasında baharın gelmesiyle her yıl olduğu gibi bu yılda hummalı bir çalışma başladı. Tahıl ekiminin yanı sıra sebze fidelerini toprakla buluşturan çiftçiler, bu yıl bol mahsul bekliyor. Modern tarım araçlarına sahip olmayan çiftçiler, insan gücüyle sebze ekimi yaparken tarla belleme işini ise bilek gücü ile gerçekleştirerek yoğun bir emek harcıyor. Bol ürün alabilmek için sabahın erken saatlerinden itibaren tarla bağ bahçede başlayan yoğun çalışmada çiftçiler, yoğun bir çalışma içersine girdiler.

Hiçbir tarım aracının kullanılmamasına rağmen çiftçilerin doğal imkanlarla bol ürün aldığını belirten Ziraat Mühendisi Zeki Gündüz, köylülerin kendi imkanlarıyla yetiştirdiği ürünlerin, tamamıyla organik olduğunu ifade etti. Organik gıdaların artık nadir bulunduğu bir dönemde, Urfalı çiftçilerin ekolojik tarım yaptığını belirten Gündüz, bu gıdaları tüketen ilçe halkı, ekoloji gıda tüketme şansına sahip olduğunu kaydetti.

"ORGANİK TARIM SADECE GIDALARLA ALAKALI DEĞİL DOĞAYI KORUMAYA YÖNELİKTİR"

Ziraat Mühendisi Gündüz, günümüzde tüketilen gıdaların çoğunun, kimyasal ilaç, hormon, sentetik gübre, katkı maddeleri yada genleriyle oynanmış olan ürünlerden olduğunu belirterek, "Sağlıklı yaşamın en önemli adımlarından biri olarak ekolojik tarım ürünlerini tüketmektir. Herhangi bir kimyasal madde kullanılmadan yetiştirilen sebze ve meyveleri tüketenlerin şansı oldukça azdır. Ekolojik tarımın önemi, sadece tüketilen gıdaların sağlıklı olması ile değil tüm canlıların ve ekolojik dengenin korunması açısından önemlidir. Organik tarımda hedef çok miktarda ürün değil kaliteli ve sağlıklı ürün üretilmesidir" dedi.

URFALI ÇİFTÇİ TARLAYA İNDİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 10:37:00
Güncelleme :14 Nisan 2010 Çarşamba 23:21:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?