5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Tasavvuf müziği büyüledi

Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında, Grup Dergah (Ziya Hafız ve Ekibi) tasavvuf müziği konseri sundu. Konserde semazenlerin yaptığı semah gösterisi ilgiyle izlendi.

Balıklıgöl Anfi Tiyatro'da yapılan Tasavvuf müziği konserinde, Mehmet Ziya Demirbaş, Bekir Çiçek, Ahmet Bahadır Canbaz ve İsmail Demirbaş'tan oluşan Grup Dergah, ilk olarak "Yananlar Var" adlı albümlerinden sevilen ilahilerini seslendirdiler. Şanlıurfa Mevlevihanesi Yaşatma ve Kültür Derneği'nin enstrümanlarıyla eşlik ettiği konseri, Balıklıgöl'de binlerce vatandaş izledi. Semazenler, yaptıkları semah gösterisi ile Şanlıurfalıları büyüledi.

Birbirinden güzel eserlerin seslendirildiği tasavvuf müziği konserinde duygulu anlar yaşayan bayanlar gözyaşlarına hakim olamadılar. Konseri sonuna kadar ilgiyle izleyen vatandaşlar, Ramazan ayı etkinliklerin düzenlenmesinde öncülük eden Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ettiklerini belirttiler.

Balıklıgöl Anfi Tiyatro'da düzenlenen etkinliğe, Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Necmi Karadağ, Konservatuar Birim Sorumlusu İsmail Altıngöz, İdari İşler Müdürü Mehmet Aksu, Zabıta Müdürü Abdurrahman Ayıldağ, Kültür ve Sosyal İşler Şefi Recep Taşcı ve vatandaşlar katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 14:30:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?