2
Mayıs
2024
Perşembe
ŞANLIURFA

Taşımalı eğitimi çamur vurdu

Tüm Türkiye’yi etkisi altına alan yağışlar, Şanlıurfa’da da yaşamı olumsuz etkiliyor.
Ekili arazilerin sular altında kaldığı bölgede, toprak olan yollar çamur deryasına döndü. Yağışlar yüzünden bozulan yollar taşımalı eğitimin aksamasına yol açıyor.

GAP’ın merkezi olan ve 2 bin 693 yerleşim birimine sahip olan Şanlıurfa’da yağışlar taşımalı eğitimi olumsuz etkiliyor. 7 bin 294 kilometre yolun sadece bin 667 kilometresi asfalt olan Şanlıurfa’da geri kalan yolların toprak olması ulaşımı olumsuz etkiliyor.

Özellikle köylerden okulların bulunduğu merkezlere yapılan öğrenci taşıması yağmur sebebiyle yapılamıyor.

Şanlıurfa’nın Birecik İlçesi’ne bağlı Şekerli köyünden gelen öğrenciler yağmurlarla birlikte taşıma çilesi de çekmeye başladı. Her sabah köylerinden minibüsle okulun bulunduğu Kural köyüne gelmeye çalışan öğrenciler yolda kalan araçlarını itmeye çalıştılar. Bir süre minibüsü çamurdan kurtarmak için çalışan öğrencilerin yardımına olay yerine gelen minibüs yetişti.
Yağmurlu havalarda her zaman aynı sıkıntıları çektiklerini söyleyen öğrenciler, derslerine geç kalmaktan şikayetçi oldular. Öğrenciler, yetkililerden yollara bir çare bulunmasını isterken, taşımalı sistemde öğrenci taşıyan sürücüler Mustafa Berk ile Abdurrahman Baytekin ise çamurlu yolların taşımayı olumsuz etkilediğini kaydettiler.

Bu arada, öğrenci servisini kurtarmak için traktörle gelen köylüler aracın çıkması üzerine geri döndüler.

s.urfa
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2004 Salı 12:43:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?