7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Tatbikat törenle bitti

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) 2006 yılı planlı tatbikatlarından olan 'Yıldırım-2006 Seferberlik Tatbikatı' düzenlenen kapanış töreniyle sona erdi. 

20. Zırhlı Tugay Komutanlığı General Tursan Salonu'nda tatbikatın sona ermesi sebebiyle düzenlenen törene 7. Kolordu Komutanı Korgeneral A.Cahit Sarsılmaz, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kemal Emren ve askeri erkan katıldı. Törende bir konuşma yapan 7. Kolordu Komutanı Korgeneral A.Cahit Sarsılmaz, "Bizdeki seferberlik sistemi dünyada eşi benzeri olmayan doğal ve gönüllülük esasına duyarlı bir sistem. Başka ülkelerde bu sadece bir görev olarak algılanır. Ama bizde görevden önce gönüllük vatan millet bu bir aşk meselesidir" dedi. 

Korgeneral Sarsılmaz, "Bir ata sözü vardır, 'Kötü komşu mal sahibi yapar' bizimde kötü komşularımız çok onun için güç sahibi olmak mecburiyetindeyiz. Bu güçte iki faktör vardır. Biri maddi, ikincisi manevi güçtür. Maddi güç malzemedir, teçhizattır. Manevi güç savaşma, azim ve iradedir. Vatanla namus eş değer görevdir. Vatan toprağına el atmanın namusumuza gölge düşürmek olduğunu algılayabilmek ve hep bu düşünceyle yaşamak. Yani namuslu şerefli haysiyetli yaşayabilmek. Bütün bu değerler sembolleşmiş ve bayrağımızda ve sancağımızda şekil almıştır" diye konuştu. 

Ardından bir konuşma yapan 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kemal Emren, "Yıldırım-2006 Seferberlik Tatbikatı personel seferberliği kapsamında yurdumuzun dört bir köşesinden 95 subay, 61 astsubay, 818 erbaş ve er olmak üzere 974 yükümlü katılmış olup katılım yüzde doksan birdir. Seferberlik tatbikatı kapsamında yedek personele oryantasyon eğitimi uygulanmış, kendi sınıflarına göre eğitim yaptırılmıştır" şeklinde konuştu.
20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kemal Emren ise, yedek erbaş ve erlere katılım belgesi takdim etti. Tatbikat sırasında yapılan çalışmalardan oluşan sinevizyon gösterisi ile kapanış programı sona erdi.
iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2006 Çarşamba 23:19:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?