5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Tatlıses’e ‘kan merkezi yaptır’ çağrısı

KIZILAY Genel Başkanı Tekin Küçükali, Şanlıurfa’nın en büyük eksiği olan kan merkezi açığının giderilmesi için İbrahim Tatlıses’e yardım çağrısında bulundu.

Şanlıurfa’da çeşitli incelemelerde bulunan Tekin Küçükali, Kızılay Şanlıurfa Şubesi’ni de ziyaret etti. Kurban kesilerek karşılanan Küçükali, Kızılay Şube Başkanı Necdet Güven ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Kızılay’ın bağışlarla ayakta durduğunu belirten Küçükali, “Kızılay, para dağıtan bir kuruluş değildir. Bir yerden aldığını, diğer yere veren aracı kurum gibidir. Bizler Kızılay olarak Hz. Mevlana’nın temsilcisi gibiyiz. Bir elimiz alıyor, diğer elimiz veriyor” dedi. 

Her geçen gün büyüyen Şanlıurfa’nın kan merkezinden yoksun olmasından üzüntü duyduğunu belirten Küçükali, bu eksikliği gidermek istediklerini söyledi. Bunun için hayırseverlerin desteğine ihtiyaç olduğunu kaydeden Tekin Küçükali, Şanlıurfalı İbrahim Tatlıses’e de yardım çağrısında bulunarak şöyle konuştu:

“Şanlıurfa’da da çeşitli yatırımlarımız var ama yeterli değil. Kiraya verdiğimiz binalarımızın onarıma ihtiyacı var. Ancak, bize en çok kan merkezi eksikliği anlatıldı, bunun için talepte bulunuldu. Sokaktaki vatandaş da ısrarlı şekilde bu konuyu dile getirdi. Bunun için hemen çalışmalara başlayacağız. Şanlıurfa’da kurumumuza ait olan ve kiraya verdiğimiz bazı gayri menkullerimiz mevcut. Bunların birisini kan merkezine dönüştürebiliriz. Ancak, bu merkezin iç dizaynı, malzemeleri ve donanımı bir maliyet oluşturuyor. Bunu karşılayacak güce sahip değiliz. Bu noktada, Şanlıurfa’nın yetiştirdiği ve tüm dünyanın sevdiği isim olan İbrahim Tatlıses’ten yardım bekliyoruz. Biz binayı verelim, kendisi de içini donatsın. Kan merkezimizin adını da ‘İbrahim Tatlıses Kan Merkezi’ yapalım. Böyle bir çalışmada bize destek olursa çok seviniriz. Buradan kendisine çağrıda bulunuyoruz. Tatlıses zaten bugüne kadar Kızılay ile ilişkilerini iyi tutmuştur. Bu yörenin yetiştirdiği garibanlıktan gelen bir sanatçıdır. Biz de garibanlara hizmet ettiğimiz için kendisini bize yardımcı olmaya çağırıyoruz. Tatlıses, daha önce okul yapmış, memleketine birçok hizmet götürmüş bir insan. Bu hizmeti de yapacağından eminiz.”

Kızılay Genel Başkanı ve beraberindeki heyet, daha sonra Kızılay’a ait gayrimenkullerde incelemelerde bulundu

Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2007 Pazartesi 14:47:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?