5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

TEB KOBİ akademi Şanlıurfa'da

Türk Ekonomi Bankası'nın Şanlıurfa'da düzenlediği eğitim ile Şanlıurfalı KOBİ'ler, 'Krizin ötesini hedeflemek', 'Amaç gelecekte var olmak' ve 'İşletmeniz yeterince dayanıklı mı?' konularında atölye çalışmalarına katıldı.

Türkiye ekonomisindeki üretim ve istihdam gücünü koruyan Küçük ve Orta Boy İşletmelere (KOBİ) Türk Ekonomi Bankası'nın (TEB) verdiği destek sürüyor. KOBİ'lerin rekabet gücünü artırmaya yönelik özel olarak tasarlanan TEB KOBİ Akademi-Kurumsal Gelişim Eğitimi serisinin son toplantısı Şanlıurfa'da gerçekleştirildi. TEB KOBİ Akademi-Kurumsal Gelişim Programı'nda, global rekabette Türk KOBİ'lerinin mevcut durumu ve geleceğe yönelik strateji seçenekleri, KOBİ'lerin gelecekte de varlıklarını sürdürmeleri, işletmelerin ekonomik dalgalanmalara dayanıklılığı konuları ele alındı.

TEB Genel Müdürü Varol Civil ve TEB Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz'un ev sahipliğinde gerçekleşen TEB KOBİ Akademi-Kurumsal Gelişim Eğitimi'nin açılışına Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Kemal Polat ve Şanlıurfalı işadamları katıldı.

TEB Genel Müdürü Varol Civil, toplantının açılışında yaptığı konuşmada "TEB olarak kurulduğumuz günden bu yana, bankacılığa sadece para kazanma amacıyla değil, hizmet verdiğimiz ülke ekonomisinin kalkınmasına da katkıda bulunmak vizyonuyla baktık" sözleriyle TEB KOBİ Akademi-Kurumsal Gelişim Eğitimi'ni tanıttı.

TEB Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz da konuşmasında Türk Ekonomi Bankası'nın KOBİ Bankacılığı uygulamaları hakkında bilgi verdi. TEB KOBİ Akademi'nin düzenledikleri her ilde KOBİ'ler tarafından büyük ilgiyle karşılandığını belirten Boz, "Gerek teorik, gerekse atölye çalışmalarımız, katılımcılarımıza somut, her gün karşılaşabilecekleri sorunlara gerçek çözüm getiren öneriler sunuyor. Bugüne kadar 26 ilde 5 binden fazla KOBİ'yle buluştuk, eğitimlerimizin Şanlıurfalı KOBİ'lere de önemli katma değerler sağlayacağı inancındayız" dedi.

Farklı konularda, gruplar halinde gerçekleştirilen atölye çalışmalarında ise Şanlıurfalı KOBİ'lere "Krizin Ötesini Hedeflemek: Stratejik Planlama", "Amaç Gelecekte Var Olmak: İşletme Gelişim Haritası", "İşletmeniz Yeterince Dayanıklı mı? İşletme Analizi" konularında eğitimler verildi. Bu atölye çalışmaları sırasında, KOBİ'ler işletmelerinde karşılaştıkları sorunları dile getirdi ve bu konularda çözüm önerileri oluşturuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 16:29:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?