5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Tedaviler devam ediyor

Irak'ın Musul kentine bağlı Telafer şehrinde 6 Eylül'de bir intihar bombacısı tarafından gerçekleştirilen saldırıda yaralanan 32 Türkmen'den 6'sının Şanlıurfa'daki tedavileri sürüyor. 

Musul'un 50 kilometre batısındaki Türkmen Telafer şehrinde, 6 Eylül'de bir intihar bombacısının sivil halkın ikamet ettiği bir mahalle civarında araba kullanırken taşıdığı bombaları patlatması üzerine 6 kişi hayatını kaybederken, 32 kişi de yaralanmıştı. Musul'da ilk tedavileri yapılan yaralılardan durumları iyi olan Nedir Murtaza Ahmet Naki (8), Ahmet Nuhat Naki (44), polis memuru Ali Rıda Hazım (24), Nadir Müslüm (16), Faysal Ali Ekber (42) ve Hüseyin Ali Kazım isimli 6 Türkmen'in Şanlıurfa Devlet Hastanesi'ndeki tedavileri sürüyor. 

Şanlıurfa Devlet Hastanesi Başhekimi Operatör Doktor Ahmet Çakır, hastanelerinde bulunan Türkmenlerin sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti. Çakır, Türkmenlerin ameliyatına Operatör Dr. Güzel Ali Özdemir, Operatör Doktor Ümit Yar ve Operatör Doktor Ahmet Şükrü Mercan'ın girerek başarılı bir operasyon gerçekleştirdiğini söyledi. 

Çakır, "Yaklaşık 6 gün önce Irak'ta Türkmen kardeşlerimizin uğramış olduğu bombalı saldırı sonucu 6 yaralı olduğu Bakanlık tarafından Sağlık Müdürlüğü'ne ve ardından bize iletildi. Bunların tedavisinin Şanlıurfa'da tedavilerinin edilip edilemediği soruldu. Biz de seve seve bu kardeşlerimizin tedavisini üstleneceğimizi söyledik ve Bakanlığa ilettik. İki gün önce akşam vakitlerinde 6 Türkmen kardeşimiz hastanemize getirildi. Bir tanesi 8 yaşında olan çocuğun belden aşağı felçli olduğu ve akciğerinde kanamalı olduğu tespiti ile aynı gece beyin cerrahisi ve kalp cerrahi uzman arkadaşlarımızla bu ameliyat gerçekleştirildi. Ameliyat sonrasında servise alındı. Diğer 5 hastamız ortopedi servisimizde yatıyor. Ameliyat öncesi malzemeler tamamlandı ve sabah saat 09.30'dan itibaren gece yarısı saat 01.30'a kadar ameliyatları yapıldı. Ekip şeklinde ameliyatlara girildi. Üstün bir gayret gösterildi. Ameliyatları tamamlanmış olundu" dedi. 

Bu arada, ameliyat olan yaralı Faysal Ali Ekber ise, "Pazarda gelen bir araç patlatıldı. Çocuk ve erkekler vardı. Kimisi sigara satıyor, kimisi bakkallık yapıyordu. 5 kişi öldü, 50 kişi yaralandı. Yaralıları Musul ve Dohuk'ta ilk tedavilerinin adından kimse kabul etmedi. Allah razı olsun Türk Devleti'nden bizleri kabul etti ve ameliyatları yapıldı. Devletten tek istediğimiz bundan sonra da bizlere sahip çıksınlar. Biz burada hastanede yatıyoruz ama, aklımız fikrimiz Irak'tadır. Türkmenler Irak'ta
eziliyorlar. Onlara da yardım yapılmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu . 

Öte yandan, ameliyata katılan Operatör Doktor Güzel Ali Özdemir, yaptığı açıklamada, "Sabah 09.00'dan itibaren hastaların kırıkları, yanıkları ve yaraları için ameliyatları yapıldı. Kırıkları sağlam hale getirildi. İleriki zamanlarda başka ameliyatlar da gerekecek. Çünkü yaralanmalar başka problemlerde çıkaracak gibi görünüyor. Hayati tehlikeleri geçti. Her birisi için durumları farklı. İçlerinde ameliyatlar da geçirecek hastalarımız vardır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2008 Pazar 10:21:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?