5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Tedavisini Hayrünnisa Gül üstlendi

Kuzey Irak'a yapılan sınır ötesi operasyona adını veren minik Güneş'in annesinin tedavisini Hayrünnisa Gül üstlendi.

Küçük kızın babası Piyade Onbaşı Kasım Aksoy, 8 Ekim 2007 'de Şırnak'ın Gabar Dağı'nda 12 silah arkadaşıyla beraber şehit düşmüştü. Terör örgütünün bu hain saldırısının ardından 21 Şubat 2008'de Kuzey Irak'a sınır ötesi operasyon düzenlenmişti.

Türkiye, şehit Kasım Aksoy'un minik kızları Güneş (4) ve Zeliha'yı (2,5) ayakkabısız, yırtık çorapları ile babalarını son yolculuğuna uğurladıkları cenaze töreniyle tanıdı. Pek çok hayırseverin yardım gönderdiği Aksoy ailesine devlet de sahip çıktı, ev alındı.

Aile, en son Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Çankaya Köşkü'nde şehit ve gazi yakınlarına verdiği iftar yemeğine katıldı. Gül ve eşi, iftar sofrasında yanına aldığı küçük Güneş ve Zeliha'yı hem sevdi hem de oyuncak hediye etti. Cumhurbaşkanı, henüz sağlık karneleri olmayan minik kızların sağlık güvencelerinin sağlanacağı sözünü verdi.

Hayrünnisa Gül ise Kasım Aksoy'un eşi Fatma Aksoy'un sağ kulağındaki rahatsızlığın tedavisini üstlendi. İlk defa böyle bir davete katılan ve bir cumhurbaşkanı gören Aksoy ailesi, çok heyecanlanmıştı. Şehit onbaşının eşi Fatma Aksoy, Hayrünnisa Gül'ün kendisiyle yakından ilgilendiğini anlattı.

Aynı masada yemek yedikleri bayan Gül'e hayranlığını şu sözlerle dile getirdi: "Sanki ailemden bir yakınımla görüştüğüm kadar yakındı. Kızlarımı görünce hemen tanıdı ve onları sevdi. Bana herhangi bir problemimim olup olmadığını sordu. Kulağımdaki rahatsızlıktan bahsettim. Not alarak, en kısa sürede bu sorunumun giderilmesine yardımcı olacağını söyledi." dedi.

Davette gördükleri ilgiliyi anlatan şehidin ağabeyi Ömer Aksoy da, "Hayatımızda ilk defa bir cumhurbaşkanıyla bire bir görüştük, onunla aynı masada yemek yedik. Sayın Cumhurbaşkanı'm ve ailesi, küçük kızların tüm ihtiyaçlarını karşılamaya söz verdi." diye konuştu.

zaman
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 14:49:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?