5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Tefeci operasyonunda 6 tutuklama

Şanlıurfa'da, kuyumculuk ve döviz satışı yapan işyerlerine yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonları derinleştiren polisin, 20 yere yaptığı eş zamanlı operasyonla gözaltına alınan 13 kişiden 6'sı tutuklanırken, 4'ü de emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, bazı iş yerlerinin kredi kartı ile altın ve araba yerine para sattıklarını tespit eden Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şubesi ekipleri, geçen ay gerçekleştirdiği operasyonları derinleştirdi. Ekipler, aralarında oto galerici ve cep telefonu bayilerinin de bulunduğu 20 yere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda iş yerlerini inceleyen polis, şahısların kendi adlarına düzenledikleri çok sayıda evrak ve senet ele geçirirken, olayla ilgi 13 şahsı gözaltına aldı.
 
Emniyette sorguya alınan 13 şahıstan 4'ü alınan ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 9'u ise adliyeye sevk edildi. Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 9 zanlıdan 6'sı dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla tutuklanarak cezaevine konuldu.

Polisin geçen ay gerçekleştirdiği eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 25 kişiden 2'si kadın 11 kişi tutuklanmıştı. Operasyonlar kapsamında tutuklu sayısı 17'ye yükselirken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2009 Cumartesi 16:04:55
Güncelleme :7 Şubat 2009 Cumartesi 16:13:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?