4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Tehditi işe yaramadı!

Valiliğe ‘İş bulmazsanız PKK’ya katılırım” diye eloktronik posta gönderen şahış, iki yıl hapse çarptırıldı.

Suruç ilçesinde yaşayan 31 yaşındaki Hacı Mustafa Karabulut, işsizlikten bunalınca 2008 Nisan’ında Şanlıurfa Valiliği’nin internet sitesine e posta gönderdi.

Karabulut, 11 Nisan 2008’de gönderdiği postada, “Sayın yetkililer her ne kadar müracaatta bulundumsa bana bir iş imkânı sağlanamadı. Bunalımdan çıkamadım, tefecilerin eline düştüm. Kredi kartımın borçları şişiyor dağa çıkıp terör olayları yapmaktan başka çarem kalmadı. Ailemi alıp dağa çıkacağım, yapacak başka hiçbir şeyim kalmadı. Son kez iş imkânı istiyorum olumsuz cevap almam halinde hemen ailemi alıp dağa çıkacağım” dedi.

‘Valiliği bombalayacağım’ tehdidi
Başvurusuna yanıt alamayan Karabulut, bu kez 2 Mayıs 2008’de “Sayın devlet büyüklerim her ne kadar devletten yardım ve iş istedimse hiçbir olumlu cevap alamadım. Şimdi yapacağım şeyi anlatacağım. Ben yüksek para karşılığı Şanlıurfa Valiliği’nde bomba düzeneği patlatacağım ve kötü durumlara neden olacağım aç ve perişan bir haldeyim, sizden gelecek cevap sonucunda terör olayı yapıp yapmayacağıma karar vereceğim. Sayın devlet büyüklerim benim bu kötü işi yapmamı engelleyin bana ya bir iş ya da kendi işimi kuracak bir yardım yapıp veya beni ceza evine koyun. Ne olur beni kurtarın son defa yazacağım. Aksi bir cevap alamam halinde o olayı yapıp ailemi alıp PKK’ya katılacağım, ne olur beni kurtarın Allah için kötü şeyler yapmamı engelleyin” sözlerinin yer aldığı ikinci bir mail gönderdi.

Elokronik postaları alan Valilik, Hacı Mustafa Karabulut hakkında, ‘Terör örgütü propagandası yaptığı’ gerekçesiyle suç duyurusunda bulununca Suruç Asliye Ceza Mahkemesi’inde beş yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Dava sonunda tehdit suçunu işlediğine kanaat getirilen Karabulut, iki yıl bir ay hapis cezasına çarptırıldı.

.
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2010 Pazar 16:52:11
Güncelleme :10 Ocak 2010 Pazar 16:56:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?