5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Tehlikeye aldırmıyorlar

Yaz sıcaklığının kendisini hissettirmesi ile birlikte çocuklar serinleme ihtiyaçlarını tahliye kanallarında biriken sularda yüzerek karşılıyorlar.


Sıcakların yaşandığı Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde tahliye kanallarına giren çocuklar olası tehlikeye aldırış etmiyorlar. Akçakale ilçesine bağlı Zenginovo Köyü'nde çocuklar tahliye kanallarındaki su birikintisinin onlar için tek eğlence ve serinleme kaynağı olduğunu ifade etiler. Çocuklar, "Büyüklerimiz 'burada yüzmek tehlikeli' deseler de bizler yinede burada yüzüyoruz. Çünkü köy ortamında yapacak başka hiçbir şey yok" dediler.


Köy çocuklarından Mehmet Aykut, sıcaklardan bunaldıklarını belirterek, "Tahliye kanalları olmazsa nerede yüzeceğiz. Arkadaşlarımla gelip burada hem serinliyor hem de eğleniyoruz. Belki su temiz değil ama tek serinleyecek yerimiz burasıdır. Büyük kentlerde çocukların oynayacağı parklar, oyuncaklar ve gezilecek yerler var. Bizim böyle bir imkanımız yok. Bu kanal bizim tek serinleme ve eğlence kaynağımızdır" dedi.

..
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2008 Pazar 11:18:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mikail yıldız IP: 88.225.213.xxx Tarih : 16.06.2008 17:40:42

yaz sıcakların etkisi ile çocukların serinleme amaçıyla tehlikeli kanalda biriken sulardan yüzerek karşılk vermesi bu tehlikeyi göz ünunde bulundurarak insalara kötu örnek oldugunu görebiliriz örnek verilirse çocukları tehlikeli göllerde serinlemek amaçıyla yüzmeye gitmelerini görebilirizzz???