5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Tek beklerken üçüz şoku

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde 4 yıldır evli olan Bulmuş çifti, erkek çocuk beklerken üçüz sahibi oldu. Çocuklarına süt alamadığını belirten Ahmet Bulmuş, kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Atatürk Mahallesi'nde yaşayan 4 yıllık evli Ahmet ile İslim Bulmuş çifti, yaklaşık bir ay önce erkek çocuk beklerken, 1'i kız, 2'si erkek olan üçüz sahibi oldu. Dünyaya gelen üçüzlerin mutluluğunu yaşayan baba Ahmet Bulmuş, şaşkınlığını gizleyemedi. Üçüzlere süt yetiştiremeyen Ahmet Bulmuş, haftada hazır süte yaklaşık olarak 120 TL para ödediğini ancak üçüzlere süt yetiştirmekte çok zorlandığını belirtti. Şimdilik bir manavda günlük 15 TL yevmiyeyle çalıştığını ancak bu şartlara altında çalıştığının
çoğunu üçüzlerin sütüne verdiğini ifade eden baba Bulmuş, kendisine uzatılacak bir yardım eli bekliyor.

Ahmet Bulmuş, "Allah'a çok şükür üç çocuğum oldu. Bir kız, iki erkek ve Fatma adında bir kızım daha var. İşçiyim çalışıyorum çok zorlanıyorum. Bütün gün çalışıyorum akşam saat 22.00'de eve geliyorum. Eve gelince huzursuz oluyorum. Bir kızım var, bir erkek çocuk beklerken üçüz oldu. Şimdi bakmakta çok zorlanıyorum. Çocuklara süt yetiştiremediğim için çok huzursuzum. Haftada iki üç sefer süt alıyorum. Sütün kutusu 40 TL, almakta çok zorlanıyorum. Yevmiyem 15 TL herkes beni tanıyor, herkese sorabilirler. Ben sebzecide yevmiyeyle çalışıyorum. Maddi durumum iyi değil, durumum iyi olsaydı yardım istemezdim. Ancak durumum iyi olmadığı için yardım istiyorum" dedi.

Ekonomik sıkıntıdan dolayı çok zorlandıklarını ifade eden anne İslim Bulmuş ise, "Üçüzlere bakmak çok zor. İki oğlan, bir kızım oldu çok mutluyum. Ancak süt yetiştiremiyorum. Akşam yatamıyorum, bakmakta zorlanıyorum. Mama veriyorum iki günde bir mama bitiyor, mama yetiştiremiyorum. Anlayacağınız zor" diye konuştu. Çocuklarına İbrahim Halil, İsmail ve Medine isimlerini veren genç çift, hayır sahiplerinin kendilerine uzatacak yardım elini beklediğini kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 14:22:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?