7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Tekel binası paylaşılamıyor

Şanlıurfa'da 6 mahalle muhtarı ortak bir açıklama yaparak, Tekel binasının okula dönüştürülmesini istedi. 

Maliye Bakanlığı'na bağlı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün Bağ-Kur İl Müdürlüğü hizmet binası olarak kullanılması için Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'na tahsis ettiği binanın okul sıkıntısının yaşandığı Bahçelievler'de sıkıntıyı biraz olsun hafifletebileceği belirtiliyor. 

Atatürk Mahallesi Muhtarı Metin Tahtasız, Şehitlik Mahallesi Muhtarı Mehmet Karakuş, Bahçelievler Mahallesi Muhtarı M. Nur Karadaş, Cengiztopel Mahallesi Muhtarı İbrahim Halil Balık, Sultan Fatih Mahallesi Muhtarı Durak Öztop ve Şair Şevket Mahallesi Muhtarı Recai Üstündağ imzasıyla yapılan ortak açıklamada, şöyle denildi: 

"Nüfusu bir hayli kalabalık olan Bahçelievler semtinde lise binası bulunmamaktadır. Bahçelievler semtinde yapılacak bir lise Bahçelievler, Topçumeydanı, Şehitlik ve Süleymaniye semtlerine hitap edecektir. Ahmet Erseven'de yapılmış olan Akpınar Lisesi ile Yüzbaşı Ali Sait Ursavaş Lisesi bu semtlere kafi gelmemektedir. Şu anda Bahçelievler semtinde bulunan Tekel binası, okul için ideal bir yerdir. Bu binanın Bağ-Kur'a değil de Milli Eğitim Müdürlüğü'müze tahsis edilmesi daha yararlı olacağı kanaatindeyiz. Bu hususta etüt çalışması yapılabilir. Bağ-Kur binası Karakoyun İş Merkezi'nde veya uygun görebilecekleri herhangi bir yerde olabilir, fakat okul olmaz. Semt sakinlerimiz de bizlerle aynı görüşü paylaşmaktadır."
İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2006 Perşembe 18:20:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?