5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Tekel binasının yerine Fen Lisesi

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E. Sabri Ertekin, eski Tekel binasının yerine 16 derslikli fen lisesi yaptırılacağını söyledi.

Derslik açığının önüne bir türlü geçilemeyen Şanlıurfa'da, geçtiğimiz yıllarda yıkılan Tekel binasının yerine Fen Lisesi yaptırılıyor. Sancaktar Mahallesi'nde bulunan ve 23 bin 500 metrekare alana sahip olan Tekel Suma Fabrikası'nın bir bölümüne TOBB, ŞUTSO ve Ticaret Borsası tarafından ortaklaşa yaptıracak olan fen lisesinin 16 derslikli olacağı bildirildi.

ŞUTSO Başkanı Ertekin, fen lisesi statüsünde yapılacak lisenin 300 öğrenci kapasiteli olacağını belirterek, işin toplam bedelin yüzde 75'ni TOBB'un karşılayacağını geri kalan yüzde 25'ni ise, ŞUTSO ve Ticaret Borsası'nın ortaklaşa karşılayacağını kaydetti.

Yaptırılacak olan lisenin içerisinde spor salonu, saha aydınlatması, voleybol ve basketbol sahaları, granit Atatürk büstü, bahçe peyzaj düzenlerinin de olacağını vurgulayan Ertekin, 2008 yılı birim fiyatlarıyla KDV hariç toplam 7 milyon 655 bin 956 TL keşif bedelli bir lise olacağını dile getirdi.

Ertekin, lise inşaatına başlamak için kapalı teklif almak suretiyle, uygun bedel teklif eden istekliye 'Anahtar Teslimi Sabit Götürü Bedel' esası ile yaptırılacağını aktardı. Bu işlere ait ihale dokümanı; Şanlıurfa Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğünden temin edebileceğini hatırlatan Ertekin, ihaleye gireceklerin 21 Temmuz 2009 günü saat 14.00'e kadar Milli Eğitim Müdürlüğü'ne evraklarını teslim etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 19:44:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?