5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Temizlikte emeği geçenlere takdir

Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, Balıklıgöl'ün temizliğinde emeği geçen 24 kişiyi takdir ve teşekkür belgesi ile ödüllendirdi. Valilikte düzenlenen törende 24 personele teşekkür eden Vali Yusuf Yavaşcan, Balıklıgöl’ün temizlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bu arada Valilikteki belge töreni sonrası Şanlıurfa’da gerçekleşen organ bağışıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Vali Yusuf Yavaşcan, Emine Akdeniz'in organlarını bağışlayan ailesinin bu davranışını büyük bir cesaret örneği olarak değerlendirdi. Vali Yusuf Yavaşcan, Emine Akdeniz'in organları sayesinde insanların hayat bulacağını ifade etti.

Önemli bir karar vererek kızları Emine Akdeniz'in organlarını bağışlayan aileyi kutlayan Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, “Hayat kurtaran bu örneklerin çoğalmasını temenni ediyorum. Ancak dünyada çok yaygın olan bu uygulama ülkemizde istenilen seviyede değildir. Ülkemizde birçok insanın 'günah' olduğu gerekçesiyle organlarını bağışlamadığı bir gerçektir. Halbuki Diyanet İşleri Başkanlığının organ bağışlamanın günah olmadığı yönünde açıklamaları var. Bu uygulamanın artmasını temenni ediyorum. Ben bu olayı önemsiyorum” diye konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2007 Çarşamba 17:31:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?