5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Terör propagandası yapanlara suç duyurusu

Şanlıurfa'da terörist cenazesinde terör propagandası yaptığı öne sürülen 9 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.


Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde terörist cenazesine katılarak terör örgütü lehine slogan atıp terörist başı Abdullah Öcalan'ın posterini açarak terör örgütünü simgeleyen bez parçalarını taşıdığı öne sürülen 9 kişi hakkında "suçu ve suçluyu övmek, terör örgütü propagandası yapmak" iddiası ile Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.


Edinilen bilgiye göre, Tunceli'nin Geyiksu beldesinde 4 Temmuz 2007 tarihinde güvenlik güçleriyle teröristler arasında meydana gelen çatışmada öldürülen "Dicle-Urfa" kod adlı Fidan Sıcak'ın cenazesi geçen pazar günü memleketi Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine getirilmişti. Terörist cenazesi PKK'nın gövde gösterisine dönüşmüştü. PKK üyesi teröristin cenazesi, özel bir otomobille Tunceli'den alınarak Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde omuzlara alınıp yaklaşık 2 kilometre yürünmüş ve terör örgütü lehine sloganlar atılmıştı. Cenaze töreninde bir grup, ellerinde terör örgütü PKK'yı simgeleyen bez parçaları ile terörist başı Abdullah Öcalan'ın posterlerini taşımıştı. Grup daha sonra Türkiye aleyhine sloganlar atmış, 1'i koruyucu olmak üzere toplam 2 kişinin bulunduğu otomobil cenazeye saygısızlık ettiği gerekçesiyle yumruklanmış ve içindeki 2 kişi linç edilmek istenmişti. Olay sonrasında otomobilde koruyucu olduğu iddia edilen şahıs polise şikayette bulunmuştu.


Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, kamera kayıtlarından tespit ettiği 9 kişi hakkında, söz konusu cenaze törenine katılarak 'suçu ve suçluyu övdüğü, terör örgütü propagandası yaptığı' iddiası ile Şanlıurfa Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2007 Salı 14:40:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?