4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Terörist cenazesinde linç girişimi

Tunceli'nin merkeze bağlı Geyiksuyu Beldesi'nde, güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK'lılar arasında çıkan çatışmada, öldürülen terörist Fidan Sıcak'ın(20) cenazesinin getirildiği memleketi Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesi'nde linç girişimi yaşandı.

Cenazeyi, 1,5 kilometre taşıyan kalabalık, saygısızlık ettiği gerekçesiyle yoldan geçen bir otomobile taş ve yumruklarla saldırdı; far ve camlarını kırdı.

Geyiksuyu Beldesi'nde, 4 Temmuz'da güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK'lılar arasında çıkan çatışmada öldürülen Fidan Sıcak'ın cenazesi, bugün ticari bir taksiyle Tunceli'den memleketi Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'ne gönderildi.

Akşam saatlerinde ilçe girişinde 500 kişilik bir grubun karşıladığı cenaze, taksiden indirilerek omuzlarda taşınarak yaklaşık 1,5 kilometre mesafedeki Demirel Mahallesi'ne getirildi.

Yürüyüş boyunca kürtçe slogan atan ve bölücübaşı Abdullah Öcalan posteriyle sözde PKK bayrağı açan kalabalığın, ön saflarında kadın ve çocukların bulunması dikkat çekti.

Bir yakının Karacadağ Caddesi'ndeki evine konan cenaze, burada yıkandığı sırada kalabalık, yoldan geçen bir otomobili durdurdu.

Galeyana gelen kalabalık, cenazeye saygısızlık ettiği gerekçesiyle taş ve yumruklarla otomobile saldırdı, aracın far ve camlarını kırdı.

Kalabalıktan bazı kişilerin araya girmesiyle linçten kurtulan otomobil sürücüsü, olaydan yara almadan kurtuldu. Bölgeye gelen çevik kuvvet polisleri, kalabalığı uzaktan izledi.

İHANET SLOGANLARI

Terörist Fidan Sıcak'ın cenazesi, akrabasının evinde yıkandıktan sonra aralarında Viranşehir Belediye Başkanı DTP'li Emrullan Cin, DTP İlçe Başkanı Kadri Özkan ile parti yöneticilerinin bulunduğu kalabalık eşliğinde Viranşehir Mezarlığı'na getirildi.

Şehit namırın’, ‘Kahrolsun Türkiye’, ‘TC Kürdistan'a mezar olacak’ ve ‘Katil Erdoğan’ sloganlarını atan grup, cenazeyi toprağa verdikten sonra olaysız olarak dağıldı.



Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2007 Pazar 12:12:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?