5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Terörist cenazesinde PKK gösterisi

İstanbul Güngören'deki bombalı saldırı ile eşzamanlı olarak Bingöl Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şubesi'ne iki erkek teröristle birlikte saldırı düzenlerken hayatını kaybeden PKK'nın canlı bombası Meral Tekinalp (28), Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine bağlı Karadut köyünde toprağa verildi.

Bingöl'ün Kültür Mahallesi'nde bulunan Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şubesi binasına İstanbul Güngören'deki bombalı saldırıyla eşzamanlı olarak yapılan silahlı saldırı sonrası çıkan çatışmada üzerinde taşıdığı bombanın patlaması sonucu parçalanarak ölen PKK'lı terörist Meral Tekinalp'in ailesi, cenazesini almak için Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulundu. Aile, savcılıktan alınan izinden sonra cenazeyi teşhis ederek teslim aldı. Suruç Belediyesi'ne ait ambulansla getirilen cenaze, Aligör Beldesi'nde yaklaşık bin kişi tarafından zafer işareti ve zılgıtlarla eşliğinde karşılandı. Sözde PKK flamasına sarılı tabutunun ardından yaklaşık bin kişi 5 kilometre yol yürüdü. Kadın ve çocukların çoğunlukta olduğu kalabalığın PKK elebaşı Abdullah Öcalan posterleri ve sözde PKK flamasını taşıması dikkat çekti.

PKK'lı teröristin cenazesinde herhangi bir olay çıkmaması için Şanlıurfa'dan takviye gelen güvenlik güçleri güzergah boyunca cenazeyi uzaktan dürbünle izledi.

Ölen canlı bomba terörist Meral Tekinalp'ın Kuzey Irak, Kandil Dağı'ndaki kampta çektirdiği fotoğraflarını taşıyan grup, yol kavşaklarında sivil olarak kamera çekimi yapan güvenlik güçleri ve korucuların bulunduğu araçlara taşlı saldırıda bulundu. Yürüyüşü bırakıp güvenlik güçlerine taş atan grubu DTP'li yöneticiler engelledi. DTP'li yöneticilerin araya girmesiyle olay daha fazla büyümeden engellendi.


Karadut köy yoluna giren ambulanstan çıkaılan tabut, teröristin baba evine kadar omuzlarda taşındı. Törene DTP'li Suruç Belediye Başkanı Ethem Şahin, DTP İl Başkanı İbrahim Ayhan da katılırken, cenaze sloganlar arasında köy mezarlığında toprağa verildi. Cenazeye katılan grup daha sonra sessizce dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2008 Perşembe 14:09:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?