5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Terzilikte yeni ufuklar

Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında, Şanlıurfa Valiliği ile Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından "Terzilik Mesleğinde Yeni Ufuklar Projesi" 75. Yıl Mesleki Eğitim Merkezi'nde hizmete açıldı.

Giyim sektöründe kalifiye eleman yetiştirilmesi için 75. Yıl Mesleki Eğitim Merkezi'nde "Terzilik Mesleğinde Yeni Ufuklar Projesi" kapsamında kursiyerler için hazırlanan atölyenin açılışına Vali Yusuf Yavaşcan, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Numan Tuğbay katıldı.

Açılıştan sonra 31 kursiyerin eğitim gördüğü atölyeyi gezen Vali Yavaşcan, kursiyerlerle sohbet edip yetkililerden bilgi aldı. Vali Yavaşcan, projeyle ilgili olarak, "Bu sosyal destek programı hükümetimizin GAP Eylem Planı çerçevesinde yaptığı yatırımların bir kısmıdır. GAP Eylem Planı çerçevesinde hükümetimiz 9 ilde 12 milyon TL'lik yatırım gerçekleştiriyor. Bu yatırım ile ilimizde Suruç ve Viranşehir'de sulama projeleri hayata geçecek. GAP Projesi'nin bir ayağı da SODES adı altında sosyal boyutta hayata geçiriliyor.

2008 yılında 37 milyon TL para ayrılmıştı. Bu para ilimiz 276 projeye talip oldu, 276 projeden 67 proje kabul edildi. Yaklaşık 8 milyon TL'lik bir katkı sağladı. Terzilik Mesleğinde Yeni Ufuklar Projesi de bu 67 projeden biridir. Bu projeye yaklaşık 163 bin TL katkı sağlandı. Bu para Terziler Odası bünyesinde çalışan yaklaşık 400 kadar terzimize yeni ufuklar açacak. Bilgisayarlar ve teknolojik gelişmelerden yararlanarak. Özellikle hazır giyim sanayinde kalifiye eleman yetiştirebilme
noktasında hem mevcut terzilerimizin hem de işsiz vatandaşlarımızın yararlanabilmesi için bu proje hayata geçirildi. Bu projeyi Milli Eğitim Müdürlüğü ile Terziler Odası müştereken yapıyorlar" dedi.

Vali Yavaşcan, daha sonra SODES Projesi kapsamında ÖSS'ye hazırlanan öğrencileri eğitim gördükleri dershaneyi de ziyaret etti. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Yavaşcan, öğrencilerden ÖSS sınavında ciddi başarılar alınmasını istedi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 13:05:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?