7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Tes-İş'ten basın açıklaması

Devlet Su İşleri (DSİ) 15. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Sondaj Şube Müdürlüğü'nün, personeli ile birlikte Kahramanmaraş'ta bulunan DSİ 20. Bölge Müdürlüğü'ne bağlanacağı ileri sürüldü. 

Türkiye Enerji ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Şanlıurfa Şube Başkanı Ramazan Düzme, yaptığı açıklamada 1980 yılından beri Şanlıurfa'ya büyük hizmet veren DSİ 15 Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Sondaj Şube Müdürlüğü'nün personeli ile birlikte DSİ 20. Bölge Müdürlüğü olan Kahramanmaraş'a bağlanması ile ilgili çalışmalar yapıldığını ileri sürdü. Düzme, "GAP'ın başkenti olarak bildiğimiz Şanlıurfa'da Sondaj Şubesi yaklaşık 26 yıldır yüzlerce yeraltı kuyusunun açılması ve bakımı ile ilgili çalışmalar yapmıştır. Sondaj şubesinin hizmete kapatılması Şanlıurfa'mız için büyük kayıptır. Türkiye'nin Yer Altı Su rezervinin Türkiye'nin yaklaşık yüzde 16'sını oluşturmaktadır.

Bölgede şu anda hedeflenen 3 bin 250 adet su sondaj kuyusuna ihtiyaç vardır. DSİ Sondaj Şubemizin Şanlıurfa'da kalarak, bölgemiz insanına hizmetine devam etmesi başta Şanlıurfa milletvekilleri olarak, Şanlıurfa Valiliği'ne, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat Odası başkanlıkları ile Sendikamız Genel Başkanlığı'na yazı yazılarak bilgi verilmiştir. Sendika olarak konunun takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilmesini istiyorum" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2006 Pazartesi 16:52:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
memet urfalı IP: 88.254.91.xxx Tarih : 2.06.2008 00:11:58

k.maraşa bağlanmasın çünkü kimsenin gidemeyeceği bir yerdir biz burda memnunuz herkese tşk ederim