7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Tetanos aşı günleri başladı

Şanlıurfa'da 15-49 yaş arasındaki yaklaşık 300 bin kadının aşılanmasının hedeflendiği 2. Tetanos Aşı Günleri başlatıldı. 

Bahçelievler Sağlık Ocağı'nda düzenlenen törende Vali Yardımcısı Bülent Karacan, Sağlık Müdür Yardımcısı Mahmut Çiriş, sağlık çalışanları ve halı dokuma atölyesinde çalışan bayan personele tetanos aşısının önemi anlatıldı. Vali Yardımcısı Bülent Karacan, sağlıklı çocukların dünyaya gelmesi için bütün kadınları aşı kampanyasına katılmaya davet etti. Çocukların sağlığı için annelerin mutlaka aşı yaptırmaları gerektiğini ifade eden Karacan, "Çocuk doğum oranı bakımından Şanlıurfa Türkiye'nin önde gelen illerinden birisidir. Çocukların sağlığı için bu kampanyanın başarıya ulaşması gerekiyor. Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin görev yapacağı kampanyada 300 bin kadına ulaşmayı hedefliyoruz" dedi. Törende daha sonra halı kursunda çalışan bayan çalışanlara tetanos aşısı yapıldı. 

Sağlıkçıların, sessiz katil ismini verdikleri tetanos hastalığına 2002-2004 yılları arasında Türkiye genelinde 82 vakaya rastlandığı, bunların 28'inin ise Şanlıurfa'da görüldüğü bildirildi. 2005 yılındaysa Türkiye'de toplam 32 tetanos vakasından 11'inin yine Şanlıurfa'da görüldüğü açıklandı. 
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2006 Pazartesi 17:18:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?