5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Tezgahta satılan ciğere yasak geldi

Şanlıurfalıların vazgeçemeyecekleri ciğer kebabının sokak ortalarında satışı yasaklandı.

Karara tepkili olan ciğerciler, yetkililerin durumu bir kez daha incelemeleri gerektiğini söyledi.

Şanlıurfalıların damak lezzetinde tartışılmaz bir yere sahip olan isot, çiğköfte ve ciğer kebabı Şanlıurfa'nın caddelerinde ve sokaklarında görmek mümkün olmayacak. Özellikle Ramazan ayında iftar sonrası, gezintiye çıkan Şanlıurfalılar, gecenin geç saatlerinde olsa bile ciğer kebabını tüketmekten asla vazgeçmiyorlar. Şanlıurfalılar olmak üzere kente gelen yerli ve yabancı turistlerin de büyük ilgisini çeken ve yol kenarındaki tezgahları göremeyen vatandaş kadar ciğerciler de tepkili. Geçtiğimiz günlerde olağan toplantısını gerçekleştiren Şanlıurfa İl Hıfzısıhha Kurulu, tarihi bir karara imza atarak açıkta ciğer kebabı satışını yasakladığını açıkladı. Kararın duyulması, ciğerci esnafında adeta şok etkisi oluşturdu.

Şanlıurfa'da asırlardan günümüze gelen ciğer kebabı geleneğine son vermek isteyen Şanlıurfa İl Hıfzısıhha Kurulu yöneticilerini "yanlıştan dönmeye" çağıran ciğerci esnafı, kararı "acımasız" olarak nitelendirdi.

Kararı basından öğrendiklerini söyleyen Urfalı ciğerci esnafı, başta Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan olmak üzere diğer idare amirlerini bu karardan geri dönmeye davet ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 12:51:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?