3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

TİGEM fıstığı yok satıyor

CEYLANPINAR TİGEM FISTIĞI YOK SATIYOR

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürlüğü (TİGEM) tarafından kavrulup paketlenen ünlü TİGEM fıstığına rağbet gün geçtikçe daha fazla artıyor.

Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürlüğü arazisinde yetişen Siirt Tipi Antep fıstığı işletmenin modern makinelerinde çeşitli işlemlerden geçirildikten sonra tüketicilerin beğenisine sunuluyor. Tadı ve lezzetiyle Ceylanpınar ilçesinin sembolü haline gelen TİGEM fıstığına rağbet gün geçtikçe daha fazla artıyor. Kilogram fiyatının 20 TL'den alıcı bulan TİGEM fıstığına en fazla rağbeti il dışında bulunan tüketiciler gösteriyor. Ceylanpınar Tarım İşletmesinde, Siirt tipi Antep fıstığı kuru şartlarda ağaçlık

tesislerinden üretim ve damızlık kalem amaçlıdır. Yıllık ortalama 650 ton civarında Antep fıstığı üretimi yapılmaktadır. Ayrıca, her yıl yaklaşık 40 bin adet aşılı tüplü Antepfıstığı fidanı üretilerek, dağıtımı sağlanmaktadır.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2010 Cumartesi 16:38:04
Güncelleme :25 Eylül 2010 Cumartesi 18:31:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
osman aktı IP: 78.160.34.xxx Tarih : 26.09.2010 19:14:18

Evet güzel fıstık yöremizin fıstığı lezzetli ama kilosu 20 lira deil 22 lira yöremizde yetişmesine rağmen o kadarda ucuz deil bır günlük yevmiye karşılığı bir kilo fıstık yemıyuruz yıyemıyuruz gazı antepınde fıstığı meşhur ama yörelerinde o kadar pahalı değil  yinede ceylanpınarı tanıtan bir ürünümüz var çok güzel biz yemesekte görmesekte bizim fıstığımız. orda bir köy var uzakta gezmesekte görmesekte o köy bizim köyümüz .ZATEN DEĞERLER BİRBİR YİTİRİLUR  Bİ ELİMİZDE KALAN FISTIK KALDI NERDE O GÜZELİM YOĞURT NERDE O GÜZELİM PEYNİR NERDE O GÜZELİM KARPUZLAR SEBZELER MEYVELER KALMADI BUDA KALMAZ FISTIKTA BİR GÜN GİDER. DEĞERLERİ YİTİRMEMEK DİLEĞİYLE .