4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

TİGEM'den ABD'ye peynir ihracatı

CEYLANPINAR'DA ÜRETİLEN PEYNİR AMERİKA YOLCUSU

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürlüğü'nde, koyun sütünden imal edilen Erzincan tipi tulum peyniri Türkiye pazarının yanı sıra Amerika ve Avrupa'ya da ihracat ediliyor.

Ceylanpınar Tarım İşletmesi yerleşkesi içerisinde yer alan Hamdiağaoğulları A.Ş süt fabrikasında yüzde yüz koyun sütünden üretilen Erzincan tipi tulum peyniri dünya genelinde yaşanan global krize rağmen peynir üretimini artırdı. Koyun sütünden imal ettikleri Erzincan tulum peynirinin dünya kalitesinde olduğunu dile getiren Hamdiağaoğulları A.Ş. süt ve süt ürünleri teknikeri Ahmet Erol "Yüzde yüz koyun sütünden imal ettiğimiz Erzincan tulum peynirini iç piyasa dışında, Avrupa ve Amerika'ya ihracat

etmekteyiz. Tüm süt ürünlerimiz ISO 22000, 9001, 2005 ve 2000 kalite belgelidir. Koyun sütünü peynire dönüştürmeden önce birçok işlemden geçiriyoruz. Yapılan bu işlemlerde koyun sütündeki mikrop oranını yüzde sıfırlık gibi bir orana getirdiğimiz için ürünlerimiz A.B standartlarında üretilmektedir. İmal edilen tüm ürünlerimiz her türlü hijyen testinden geçmektedir. Süt ürünlerimiz kendi fabrikamız içerisinde bulunan son model cihazlar ile laboratuar ortamında mikrobiyolojik testlerden geçmektedir" dedi.

Hamdiağaoğulları A.Ş. şirket ortağı ve yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan Yusuf Ulukaya ise, "Türkiye iç pazarı dışında Amerika ve Avrupa ülkelerine ihracat yapmaktayız. Hedefimiz, en kısa sürede tüm Dünya ülkelerine koyun sütünden imal ettiğimiz, Erzincan tipi tulum peynirini ihraç etmektir" diye konuştu.

CEYLANPINAR'DA ÜRETİLEN PEYNİR AMERİKA YOLCUSU
İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2010 Çarşamba 13:53:42
Güncelleme :30 Haziran 2010 Çarşamba 14:24:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?