3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

TİGEM'e dışarıdan işçi alınmayacak

CEYLANPINAR TİGEM'E İŞÇİ ALIMI KONUSUNDA İŞKUR SON NOKTAYI KOYDU

Şanlıurfa İŞKUR Müdürü Mahmut Kaya, adrese dayalı kayıt sistemine göre, Ceylanpınar Tarım İşletmesine (TİGEM) alınacak işçilerin tamamının Şanlıurfa merkez ve ilçelerinden olacağını belirtti.

Ceylanpınar Tarım İşletmesi'ne alınacak 198 işçi için Ceylanpınar ilçesinde aslı olmayan kulaktan kulağa fısıltı gazetesinin dedikodular ilçe halkının kafasını karıştırdı. Fısıltı gazetesine göre, Ceylanpınar Tarım İşletmesine alınacak 198 işçinin birçoğunun il dışından ve Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı olmayanların alınacağı söylenmesi ilçe halkının tepkisine yol açtı. Şanlıurfa İŞKUR Müdürü Mahmut Kaya, Ceylanpınar Tarım İşletmesi'ne alınacak işçi alımı konusunda açıklama yaptı. Kaya, adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre, Şanlıurfa merkez ve ilçeleri dışında İŞKUR'a iş kaydının mümkün olmadığını belirtti.

Kaya, "Madde 9 gereğince, talep ilanından itibaren işçi adaylarına en fazla 10 günlük süre tanınır. Kamu kurum ve kuruluşlarının iş gücü taleplerinde yapılan başvurularda, kişilerin adrese dayalı nüfus kayıt sistemlerindeki kayıtlı olan adresler dikkate alınır. Kısaca şunu belirtmek isterim. Kamu ve kuruluşların işçi alma talepleri doğrultusunda yeni yasaya göre iş başvurusu yapmak isteyen işçi

adaylarından adrese dayalı kayıt sistemi istenmektedir. Yani, bulunduğun il sınırları dışında kamu kurum ve kuruluşların iş gücü taleplerinde yapılan başvurular kabul edilmemektedir. O nedenle Ceylanpınar Tarım İşletmesi'ne alınacak 198 işçinin tamamının Şanlıurfa merkez ve ilçelerinde ikamet etmeleri gerekmektedir. Başka illerden yapılan başvurular kabul edilmemektedir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 09:57:02
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 17:26:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?