5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Tıkanan drenaj kanalları temizliği

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde Bolatlar, Elveren ve Sevimli Sulama Birliği Başkanlığı, tıkanan derin drenaj kanallarını temizlettiriyor.

Tahliye kanallarının tıkanan yerlerini iş makineleri ile temizleten Sevimli Sulama Birliği, su akışının önünü açıyor. Taşıyıcı kanaların zarar görmemesi için yapılan çalışmalar, çiftçinin kanal suyundan daha iyi şartlarda istifadesi sağlanıyor. Çalışmaların sürekli olduğunu ifade eden Birlik yöneticileri, bu durumun çiftçiler yararına olduğunu söyledi.

Bolatlar, Elveren, Sevimli Sulama Birliği Başkanı Mehmet Başak, çiftçiler için en yoğun mesaiyi kendilerinin yaptığını belirterek, "Kanal temizleme işlemlerimiz devam etmektedir. Sulama Birliği olarak başkanıyla, memuru ve işçisi olarak çiftçimize su getirmek için çalışıyoruz. Sulama Birlikleri girişimi neticesinde Sevimli bölgesine 90 su kuyu kazılacağı girişimlerimiz sonuçlanmıştır. Birlik başkanlarının yoğun Ankara girişimleri sonucunda 90 kuyu kazılacağı kesinlik kazanmıştır. Sevimli Sulama Birliği olarak her zaman çiftçimizin yanındayız" dedi
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 11:29:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?