5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Tır şoförleri dertli

Akçakale Sınır Kapısı'nda çimento taşımacılığı yapan TIR ve kamyon şoförleri, gümrük kapısında ihtiyaçlarını karşılayacak hiçbir sosyal tesisin bulunmamasından dolayı sıkıntı çektiklerini söyledi.

TIR ve kamyon şoförleri, A sınıfı olan Akçakale Gümrük Kapısı civarında giriş çıkış yapan vatandaşların ihtiyacını karşılayacak hiçbir sosyal tesisin olmadığını söyleyerek bu eksikliğin bir an önce giderilmesi gerektiğini vurguladı.

Akçakale Gümrük Kapısı'nda çimento nakliyeciliği yapan şoförlerden Fahri Dursun, "1984 yılından beri uluslararası taşımacılık yapıyorum. Akçakale Gümrük Kapısı civarında bizlere ve giriş çıkış yapacak yabancılara yönelik hiçbir sosyal tesisin olmayışını çok düşündürücü buluyorum. Örneğin aynı gün içerisinde geçiş yapamayan yabancıların ve şoförlerin burada gecelemesi gerekiyor. Ancak geceleyecek ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayacakları bir yer yok. Ne otel, ne lokanta ne de temizlenecek bir yer var.

Bizler geçiş yapmadığımız günlerde arabalarımızın içinde yatmak zorunda kalıyoruz. Oysa yorgun olarak ve ihtiyaçlarımızla birlikte buraya geliyoruz. Burada çok ilkel şartlar altında gecemizi geçiriyoruz. Bu soruna acil bir çözüm getirilmesini bekliyoruz. Ben diğer sınır kapılarında da çalıştım, hepsinde altyapı sorunu bitmiş. Ayrıca arabalarımızın park alanı yok. Bize gösterilen park zemini toprak. İleriki günlerde yağmur yağdığında bizler oraya giremeyeceğiz. Girdiğimiz takdirde arabalarımız çamura saplanacak. Çünkü her TIR'ın yükü 40 ton. Bir batsak kimse bizi oradan çıkaramaz. Yetkililere sesleniyoruz. Bu sorunlara bir çözüm gerilmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 11:35:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?