5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Tirit ziyafeti

Şanlıurfa'nın Karaköprü Beldesi'nde bu yıl 10.'su düzenlenen Ali Baba Şenlikleri kapsamında Ali Baba hayratına 10 bin kişiye tirit ziyafeti verildi.


Şanlıurfa merkeze bağlı Karaköprü Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ali Baba Şenlikleri, Aktütün Karakoluna ve Diyarbakır'daki polislerin şehit olmasından dolayı AK Parti Karaköprü Belediye Başkanı Ahmet Güzel'in çağrısı üzerine gündem dışı toplanan belediye meclis üyeleri şenlikler için iptal kararı almıştı. Bu yıl 10.'su yapılan şenlikler kapsamında sadece davetlilere tirit ikram edildi.


Karaköprü Belde Belediyesi bahçesinde düzenlenen tirit ziyafetine Vali Yusuf Yavaşcan, Karaköprü Belde Belediye Başkanı Ahmet Güzel, Emniyet Müdürü Kutlay Çelik, AK Parti Şanlıurfa İl teşkilatı başkanı Mehmet Ekinci'nin yanı sıra 10 bin davetliye tirit ikram edildi.


Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, tirit ziyafeti veren Karaköprü Belde Belediye Başkanı Ahmet Güzel'i tebrik ettiğini söyledi. Vali Yavaşcan, "Belediye Başkanı daha önce etkinlikleri şenlikler kapsamında yapıyordu. Maalesef bu yıl yaşanan üzücü terör olaylarından dolayı şenlikler için iptal kararı aldı ve sade bir törenle tirit ziyafeti verdi. Kendilerini tekrar kutluyorum" dedi.


Bu arada Karaköprü Belediye Başkanı Ahmet Güzel ise, "3 Ekim 2008 günü Hakkari'de Aktütün Sınır Karakolunda güvenliği sağlamakla görevli Mehmetçiklerimize ve Diyarbakır'da dün polislere yapılan bölücü terör örgütü saldırısı sırasında 23 şehit verdik. Acımız derin, üzüntümüz sonsuzdur. Birlik ve beraberliğimizi ülke bütünlüğünü ve geleceğimizi hedef alan menfur saldırı yok edilmeye mahkumdur. Şenlikleri iptal ederek sade bir tirit yemeği vermeyi meclis üyelerimizle birlikte karar verdik. Bugün burada yaklaşık 10 bin kişiye tirit ziyafeti verdik. Tirit ziyafeti sayesinde insanlar bir araya geliyor. Belediyenin imkanları çerçevesinde bu tür sosyal etkinliklere yer vermeye çalışacağız" diye konuştu.
Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, Karaköprü Belde Belediye Başkanı Ahmet Güzel ve beraberindeki heyet birlikte tirit kazanının başına geçerek kepçe ile servis yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2008 Pazar 11:32:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?