7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

TMK karşıtı eylem

Terörle Mücadele Kanunu'na (TMK) Karşı Şanlıurfa Ortak Girişimi Bileşenleri üyeleri yaptıkları basın açıklaması sonrasında, TMK kanun metnini ve TBMM'de grubu bulunan partilerin amblemlerinin bulunduğu kağıtları çöpe atarak yaktı. 

Karakoyun İş Merkezi önünde toplanan TMK'ya Karşı Şanlıurfa Ortak Girişim Bileşenleri üyelerinden Memur-Sen İl temsilcisi Ahmet Kaytan yaptığı açıklamada, "TMK tepkilere rağmen jet hızıyla TBMM'den geçti. TMK'ya Karşı Şanlıurfa Ortak Girişim Bileşenleri olarak çıkarılmak istenen 'Anti demokratik yasalardan' bütün halk gibi iktidar ve muhalefetin de mağdur olabileceğini savunduk ve TMK'yı genel kuruldan geçirmemeleri yönünde uyarılarda bulunduk. Bu darbenin ilk mağdurları belki de yasayı çıkaranlar olacaktır. Başbakan 'Kürt sorunu benim sorunumdur' dedi ve çözüm içinde bölgeye 250 bin asker gönderildi. TMK gibi yasaların da ne getireceğini bölge halkı olarak en iyi biz biliriz" dedi. 

Sloganlar eşliğinde yapılan açıklamanın ardından TMK yasasının bulunduğu metin ve TBMM'de grubu bulunan partilerin amblemlerinin olduğu kağıtlar yırtılarak çöpe atıldı ve sonra da yakıldı. Ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2006 Salı 16:02:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?