5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

TOÇ BİR-SEN Genel Kurulu toplandı

Memur Sen Konfederasyonuna bağlı Tarım Orman ve Çevre Çalışanları Birliği Sendikası (Toç-Bir-Sen) Şanlıurfa Şubesi’nin 1. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Kurulda başkanlığa Mehmet Kılıç seçildi.


Tarım İl Müdürlüğü Atçılık Tesislerinde yoklama ile başlayan kongrede, divan teşekkülünün oluşturulmasından sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmaları yapıldı. Kongreye tek liste halinde gidildi. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Toç-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Kılıç, geçtiğimiz gün hayatını kaybeden Toç-Bir-Sen Genel Mali Sekreteri Serdar Güllüoğlu'na Allah’tan rahmet diledi. Sendikacılık yapmanın kolay bir iş olmadığını söyleyen Kılıç, 4688 sayılı yasa ile memur sendikacılığını yürütmenin ciddi gayret ve emek gerektirdiğini belirterek, "Sendikacılığı yapmak için emek, zaman, sabır, gayret, kendini ifade etme, kendine ait olan her şeyden gerektiğinde feragat etme gibi durumlar söz konusudur” dedi.


Dünyada yaşanan son gıda krizi ile ilgili gelişmelerin tarım ve gıda sektörünün ülke nüfusu ve ekonomisi için son derece stratejik öneme sahip olduğunu gösterdiğini kaydeden Kılıç, "Ayrıca bölgemizin kalkınmasını hedefleyen ve 40 yıllık geçmişi olan GAP, bu yıl Başbakanın açıkladığı GAP Eylem Planı adlı program ile söz konusu projeye yeniden ivme kazandırıldı. GAP'ın ana hedefi genel anlamda tarımsal üretimi artırmaktır. Bu ana hedefin başarılı bir şekilde yönetenleri daha ziyade hizmet kolumuzda görev alan memur arkadaşlardır" diye konuştu.
Kongrede Memur Sen il Temsilcisi ve Sağlık Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Atçı, Emekli-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet İmre, Toç-Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Seyfettin Güler, Toç-Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, Memur Sen Genel Eğitim ve Dış ilişkiler Sekreteri Ahmet Kaytan, sendikacılık üzerine birer konuşma yaptılar.


Kongreye katılan AK Parti İl Başkanı Mehmet Ekinci ise, sendikacılığın demokratik hayatın vazgeçilmezi olduğunu belirterek, "Memur olsaydım Memur-Sen'de, işçi olsaydım Hak-İş'te olurdum" diyerek, kongrenin Memur-Sen camiasına, ülkeye ve Şanlıurfa'ya hayırlı olmasını diledi.


Kongrede, Toç-Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi Kurucu Başkanı Mehmet Kılıç yeniden seçildi. Mehmet Kılıç başkanlığında oluşan yönetim kurulu listesinde Ahmet Güneş, Halil Hatipoğlu, Çetin Bozkurt, Recep Doblan, Nuri Pakır yer aldı.

..
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 13:27:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?